FC Fredericia vandt søndag eftermiddag 4-0 på Monjasa Park mod topholdet FC Helsingør. Kristian Kirkegaard blev den helt store spiller med to mål for fredericianerne, der med sejren nu er tre point fra andenpladsen.

Hvis FC Fredericia skulle holde sig inde i kampen om en mulig top-2 placering, skulle der helst en sejr på bordet mod FC Helsingør, der til gengæld også skulle bruge en sejr for at holde Lyngby og AC Horsens på afstand.

Begge hold var uden et par spillere. FC Fredericia havde ikke Jeppe Brinch med i truppen, og Jeppe Gertsen var stadig ikke på toppen, og for FC Helsingør afsonede Frederik Christensen og Sebastian Mielitz karantæne, og særligt fraværet af den tyske keeper gjorde ondt på NordicBet Ligaens tophold mod Nykøbing, hvor de tabte 4-3. Vikaren for ham er den 19-årig Hjalte Pedersen, der ifølge forlydninger ikke så heldig ud i det opgør.

For FC Fredericia var der et par ændringer i forhold til den seneste kamp mod AC Horsens. Oliver Olsen erstattede Alexander Jensen, og Anders Holvad gled ind i start 11’eren i stedet for Samson Iyede, efter at sidstnævnte havde et godt indhop mod AC Horsens, og gav en anden dimension i FC Fredericias spil.

adp-as.dk

Det var dog FC Fredericias defensiv, der blev presset fra start. Det hele startede efter 15 minutter, hvor Valance Nambishi mistede bolden, og kun en lang tå fra Christian Ege afværgede en friløber. Efter det fulgte flere FC Helsingør-chancer. Erik Nissen kom på glatis i to dueller, og det kastede to friløbere af sig til Kristoffer Munksgaard. Den første kom efter 21 minutter, hvor Nissen blev sat i en sprint, og Munksgaard kom alene igennem mod Oscar Hedvalls mål. Hedvall blev den store i duellen, da han læste Munksgaards dribling, og i den anden situation et par minutter senere skød Helsingør-angriberen forbi mål fra en spidsvinkel efter igen at have sat Erik Nissen af.

Fra det 30. minut og frem ændrede kampbilledet sig. FC Fredericia blev farlige, ego det startede med Patrick Egelund fik trykket af på unge Hjalte Pedersen, der gav en returbold. Det blev startskuddet til, at FC Fredericia fik scoret til 1-0 efter 36 minutter. Christian Ege førte bolden frem efter en erobring, og han spillede bolden videre til Peter Makrillos. Makrillos nåede at sende bolden videre inden, at han blev tacklet. I feltet fik Anders Holvad prikket bolden videre til Kristian Kirkegaard, der med sit 11. sæsonmål bragte fredericianerne foran.

Med to minutter tilbage af første halvleg blev føringen fordoblet. Denne gang var målscoreren Nicolaj Ritter, der scorede for anden hjemmekamp i træk. Det skete efter et resolut skud i Helsingørs felt, og i første halvlegs overtid var FC Fredericia på spil igen. Et hjørnespark blev sendt ind i panden på Valance Nambishi, men det kraftfulde hovedstød ramte overlæggeren.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Adnen halvleg startede med et stort Helsingør-pres, men det blev ikke for alvor farligt til at starte med. Det blev det til gengæld efter 63 minutter i forlængelse af, at Alexander Jensen havde afløst Oliver Olsen. Gæsternes Elijah Just trak ind i banen fra højre side, og bragede et skud afsted mod det lange hjørne, men igen var Oscar Hedvall på plads. 

I stedet for, at Helsingør reducerede kom FC Fredericia yderligere foran efter 65 minutter. Igen var målscoreren Kirkegaard, der denne gang bankede bolden i mål, og det blev fejret med en flik-flak, som er blevet en klassisk jubelscene for den målfarlige FC Fredericia-spiller.

Få minutter efter fik Helsingør bolden i kassen, men målet blev annulleret, da der var begået frispark på Hedvall, og dermed stod der stadig et rundt nul ud for Helsingør på måltavlen. Kort tid efter blev der smidt et romerlys på banen ude fra stadion. Romerlyset blev kastet bag FC Fredericias fanafsnit, hvor en person kravlede op på hegnet, og kastede ind på banen. Angiveligt kom romerlyset fra en Helsingør-fan, der var gået rundt om stadion fra udebaneafsnittet.

Efter romerlyset var blevet slukket på banen scorede FC Fredericia igen. Et indlæg blev smækket ind fra hørte side, og i feltet var Patrick Egelund helt fri, og han scorede sikkert til 4-0. Dermed var kampen fuldstændig blottet for spænding i den sidste del af kampen. Dermed kunne FC Fredericia give fyraften til Christian Ege, Nicolaj Ritter, Mathias Kristensen og Anders Holvad, der løbende var blevet skiftet ud i afklapsningen af Helsingør. De blev erstattet af Jeppe Gertsen, Peter Ullum, Christian Tue og Samson Iyede.

Målet til 4-0 blev dødsstødet for FC Helsingør. Gæsterne kunne ikke få bolden i mål, og FC Fredericia søgte ikke for alvor endnu et mål, og derfor endte kampen 4-0 til fredericianerne, der nu er tre point efter Lyngby og AC Horsens på andenpladsen. Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på fredag, hvor modstanderen er netop Lyngby på Monjasa Park.