FC Fredericia tabte 2-0 på hjemmebane til AC Horsens, som dermed går forbi fredericianerne i tabellen. Undervejs i opgøret havde FC Fredericia flere store chancer, men holdet formåede ikke at få udbytte af det, og med ni minutter igen fik Anders Holvad, hvilket gjorde betingelserne sværere for fredericianerne i den sidste del af opgøret.

FC Fredericia spillede fredag aften efterårets sidste kamp. Det skabte hjemme på et råkoldt Monjasa Park, hvor det til at starte med silede ned, og det begrænsede fremmødet fredag aften på det fredericianske fodboldstadion.

I forhold til i de seneste par kampe havde FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, rokeret lidt rundt. Dels var han tvunget til at spille uden Oliver Olsen, der afsonede karantæne, og derudover havde Hansen valgt at bænke Valance Nambishi og Andreas Lausen. I stedet gav det startpladser til Erik Nissen, Mikkel Basse og Mathias Kristensen, og specielt sidstnævnte endte med at give et stort spillemæssigt aftryk.

Knap var opgøret fløjtet i gang af dommer Lasse Læber Graagaard før, at FC Fredericia var ved at komme i front. Kristian Kirkegaard smækkede bolden bagud til Nicolaj Ritter, der var kommet ind i feltet, men hans forsøg blev reddet på stregen af AC Horsens’ keeper, Matej Delac.

I det efterfølgende angreb kom netmaskerne til at blafre i den anden ende. NordicBet Ligaens topscorer, Casper Tengsted, fik sin sæsontotal op på 13 mål, da han blev spillet fri og bragte de 300 medrejsende fans i ekstase. 

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Efter ni minutter var AC Horsens ved at komme yderligere i front, da Anders K. Jakobsen fik bolden, men Alexander Nybo i det fredericianske mål fik slået forsøget ud til hjørnespark, og i stedet var FC Fredericias tæt på at udligne et par minutter senere. Mathias Kristensen sendte et skud mod mål, som Delac slog ud til hjørnespark, og Horsens slap derfor med skrækken.

Efter den hektiske indledning satte FC Fredericia sig i den boldbesiddende rolle. AC Horsens havde ikke bolden meget, men FC Fredericia kom ikke frem til noget farligt, og i stedet slog Horsens kynisk til, da chancen bød sig efter 41 minutter. Christian Ege lavede en fejlaflevering midt på banen, og efterfølgende sendte Janus Drachmann en aflevering i dybden til Anders K. Jakobsen, der spillede bolden videre til Aron Siguroarson, som sendte bolden i mål til pausestillingen 2-0.

Efter 57 minutters spil, hvor FC Fredericia endnu ikke havde fået sendt bolden i mål, kom der en reaktion fra bænken. Den offensive profil, Kristian Kirkegaard, blev taget ud, og ind kom Samson Iyede, der skulle forsøge at skabe ravage i Horsens-defensiven. Det betød samtidig, at Patrick Egelund gled ned på midtbanen for at gøre plads til Iyede i front.

Indskiftningen fik dog i første omgang ikke betydning, da en mistimet tackling af Erik Nissen nær havde kostet dyrt. Casper Tengstedt fik bolden i dybden, og kom alene igennem mod Alexander Nybos mål, men FC Fredericias keeper fik afværget situationen og holdt liv i kampen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I det 69. minut lavede FC Fredericia en tredobbelt indskiftning. Ud gik Nicolaj Ritter, Mathias Kristensen og Christian Ege, og ind i stedet kom Jonathan Kjær, Christian Tue og Valance Nambishi. Kort tid efter udgik Erik Nissen med en lyskenskade, og den gameplan, som Hansen lagde, blev forpurret. Det betød, at Andreas Lausen blev skiftet ind, og det sendte Nambishi ned i midterforsvaret.

FC Fredericia forsøgte sig med en firebackkæde i den sidste del af kampen, men det ændrede ikke på, at FC Fredericias offensiv var ufarlig og i stedet var Horsens i den efterfølgende periode tættere på at score til 3-0, end fredericianerne var på at reducere. Med ni minutter igen blev betingelserne for FC Fredericia ikke nemmere, da Anders Holvad fik sit andet gule kort, og dermed blev vist ud efter, at han kom for sent i en tackling på Horsens’ banehalvdel.

På trods af, at FC Fredericia var i undertal i den resterende del af kampen ændrede det ikke på noget. AC Horsens stillede sig ned og var tilfredse med resultatet, og FC Fredericia kunne ikke bryde Horsens’ defensiv ned. Derfor endte kampen med en AC Horsens-sejr på 2-0, som betyder, at de to hold bytter plads i tabellen. FC Fredericia overvintre derfor på en femteplads.