Fredericia AVISEN går en tur på to af de steder, hvor det emmer af sport. På Den Engelske er det altid bolden der ruller, Hos Sportmaster er sporten mere nuanceret, men her har man FC Fredericia fangear.

Er vi på vej i finalen?

Vi går først på Den Engelske og sætter os i baren. Her er der altid en bold, der ruller og humøret er højt. Vi snakker med Peter Lindvig om slaget i morgen på Monjasa Park.Til spørgsmålet om han viser FC Fredericia mod Silkeborg, kommer svaret promte. “Ja for d…. selvfølgelig gør vi det, den kommer på storskærmen, lige før Bayern mod Real”, siger Peter. Man er vel på en engelsk bar, hvor den ene kamp ofte afløser den anden, det hører dog med til sjældenhederne, at FC Fredericia spiller på skærmene. Kampen har start 17.30.

finalen
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det er en stor dag, uanset hvilken europæisk klub folk holder med, så holder alle folk her med FC Fredericia i morgen”, siger Peter. Vi lader den glade pubejer agere spåmand med hensyn til resultatet. “Kampen bliver meget tæt, men vi vinder. Sejrsmålet bliver scoret i  anden halvleg til 2 – 1”.

Hvis Peters spådomme holder stik vil Monjasa Park koge over i ekstase og mon ikke Den Engelske vil være samlingssted for glade fredericianerem hvis vi skal i finalen.

Finalen
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Vi går efterfølgende op ad Gothersgade i nordlig retning for at besøge Sportsmaster. Det er det tætteste, vi kommer på en FC Fredericia fanshop. Jeg møder Thomas Agerbo, som står bag disken, han beretter om næsten 400 solgte billetter i Sportsmaster. “Torsdagen efter pokalsuccesen mod AaB, sad en kunde klar udenfor butikken, da vi åbnede,” fortæller Thomas entusiastisk.

Den røde fodboldfeber har ramt Fredericia.

“I lørdags var Adrian Lopez inde at handle. Jeg fortalte ham at bussen til Parken er bestilt. Lopez grinede og lovede, at de ville gøre alt for det,” fortæller Thomas.

Håbet lever i fæstningsbyen.

Thomas tipper 1 – 0 til Fredericia. “Det bliver en tæt og meget taktisk kamp, jeg tror ikke, at de hold blæser til angreb. Det bliver en afgørelse på en dødbold til Fredericia,” siger sportsælgeren.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Gentian Hasani kommer til, han har også et frisk bud på kampen. “Det bliver 2 – 1 til Fredericia, Silkeborg kommer foran først. Derefter bliver Fredericia tændt og scorer et mål i hver halvleg”, siger han. Gentian fortæller af der optimisme blandt kunderne og mange snakker fodbold for tiden. “Der er mange der tror på FC, alle vil gerne i Parken, så vi kan støtte dem i finalen.”

Kom så FC Fredericia – Alle mand på Monjasa Park

Annonce