Fra denne sæson er der igangsat et nyt spændende samarbejde mellem fem elitesportsklubber og lokale jobcentre. Blandt dem er FC Fredericia og Fredericia Kommune. 

Under overskriften partnerskab om socialt ansvar – samarbejde om lokal jobskabelse er projektet sat i søen. Sammen med klubbernes netværks- og sponsorvirksomheder afprøves en model, hvor ansættelse af ledige, der har vanskeligt ved at komme i job, tænkes sammen med fleksibel rekruttering og vækst i virksomhederne. 

https://www.vinmedmere.dk/

Målet er, at de ledige skal blive en del af arbejdsfællesskabet, opnå selvforsørgelse og at klubbernes netværks- og sponsorvirksomheder samtidig får løst arbejdsopgaver, der giver resultater på bundlinjen.

Vi har talt med FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, om hvorfor klubben er gået med i projektet.

»Det er et projekt, som Randers har stor erfaring med. Mads Agesen, en af vores gamle spillere, traf jeg på et møde i Divisionsforenigen inden coranaen brød ud. Der havde været et oplæg omkring mulighederne, og så trak vi det i den retning ud fra den CSR-strategi vi og de andre klubber har. Det lå lige til højrebenet med det nye projekt, hvor vi lukker netværksgruppen op, og de konsulenter, der skal komme rundt omkring, kommer i vores netværk. Det er meningen, at vi skal bruge det til at komme ud til forskellige firmaer, ikke kun dem i netværket, men også andre i Fredericia,« siger Stig Pedersen.

Randers FC har været initiativtager til projektet, og de har arbejdet med et Jobakademi siden 2011.

»Som et led i Randers FCs CSR-strategi har vores Jobakademi siden 2011 arbejdet målrettet med at hjælpe udsatte borgere i beskæftigelse. At vi nu får muligheden for at dele den viden om social ansvarlighed og det gode og tætte samarbejde vi i mange år, har haft med Jobcenter Randers og vores stærke samarbejdspartnere og netværk, med fire andre elitesportsklubber, er for os meget glædeligt og spændende,« siger administrerende direktør i Randers FC, Henrik Jørgensen, i en pressemeddelelse.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

“Vi er rigtig glade for, at Fredericia FC i samarbejde med virksomheder og jobcentret baner vejen for, at flere fredericianere kommer i beskæftigelse. Det betyder rigtig meget for Fredericia, at virksomhederne tager det sociale ansvar og er med til lokalt at uddanne og fastholde fremtidig arbejdskraft. Det er godt for alle parter” siger Peder Tind, formand for Social -og Beskæftigelsesudvalget.

“ Det er vigtigt med forskellige initiativer, hvis vi skal lykkes med at få endnu flere i beskæftigelse. Derfor er det også glædeligt, at vi går sammen med vores lokale fodboldklub om at gøre en forskel for både ledige og virksomheder i Fredericia” siger John Nyborg, næstformand for Social -og Beskæftigelsesudvalget.

“ Samarbejdet mellem jobcentret og Fredericia FC er ikke helt nyt, men initiativet er anderledes, fordi vi har et fælles mål om at skabe jobåbninger til Fredericias ledige via klubbens virksomhedsnetværk. Det er et stærkt signal om, at vi i Fredericia løfter det sociale ansvar sammen”, siger Sanela Ljeskovica, jobcenterchef i Fredericia kommune.

Målet er, at de ledige skal blive en del af arbejdsfællesskabet, opnå selvforsørgelse og at klubbernes netværks- og sponsorvirksomheder samtidig får løst arbejdsopgaver, der giver resultater på bundlinjen.


Samarbejdspartnerne er Randers FC, Vejle Boldklub, FC Fredericia, Aarhus Fremad og TTH Holstebro, de lokale jobcentre i de fem byer samt rådgivningsfirmaet DISCUS. Projektet er støttet af en pulje i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og forventer at løbe indtil ultimo 2021.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer