FC Fredericia var kyniske foran mål, da de søndag eftermiddag gæstede AC Horsens og vandt 3-1. Dermed er fredericianerne fortsat ubesejret i 1. division, hvor de nu indtager en delt førsteplads.

FC Fredericia skulle søndag forsøge at følge op på sæsonstarten , der ikke har budt på nederlag. Fem sejre og to uafgjorte var det blevet til i NordicBet Ligaen inden turen søndag gik til Casa Arena, hvor AC Horsens ventede.

AC Horsens er Superliga-nedrykker, og derfor er de et af de hold, der forventes at spille med i toppen. Med tilgangen af blandt andet Anders K. Jacobsen fra SønderjyskE har Horsens sendt et klart signal om, at de vil hurtigt retur til Superligaen, og der ventede derfor FC Fredericia en svær opgave.

Til opgøret havde FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, frit valg på alle hylder, og derfor skulle han fravælge tre spillere til kamptruppen, og valget faldt på Jeppe Brinch, Jonathan Kjær og Peter Ullum. I startopstillingen var FC Fredericia tilbage i mere vante rammer i forhold til pokalkampen mod Viborg.

Det betød, at eksempelvis Alexander Nybo var tilbage i målet, og Samson Iyede og Balance Nambishi begge var med i truppen og startede inde, men det var ikke til at se fra start, at FC Fredericia stillede op i stærkeste opstilling.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

De fredericianske gæster blev presset i bund, og fik flere dødbolde imod sig, og efter fem minutter gik det galt. AC Horsens fik et hjørnespark, som Janus Drachmann smækkede ind i hovedet på Magnus Jensen, der stod umarkeret i det lille felt og headede bolden ind bag chanceløse Nybo i FC Fredericia-målet.

Som kampen skred frem fik FC Fredericia overtaget. I starten blev gæsternes midtbane overrumplet, men det ændrede sig. Det var netop en aktion på midtbanen efter et kvarters spil, der skabte udligningen til FC Fredericia. Valance Nambishi havde bolden midt på banen og blev ikke presset. Han satte bolden et par meter fremad i banen til Samson Iyede, der var fri i mellemrummet mellem midtbanen og forsvaret. Iyede tog bolden til sig, og fra omkring buen af feltet bankede den nigerianske angriber sit femte sæsonmål i kassen og udlignede.

Kort tid efter foretog FC Fredericia deres første udskiftning. Mathias Kristensen, der havde fået en anonym indledning på kampen, var kommet til skade og blev erstattet af Christian Tue. I momentet efter var FC Fredericia tæt på at komme foran. Nicolaj Ritter havde sneget sig med frem på en kontra, og han ramte overlæggeren på et skud i feltet.

Ind kom bolden til gengæld efter 25 minutter. Kristian Kirkegaard fik en stikning i dybden, og han sendte sikkert bolden ind bag Matej Delac i Horsens-målet. FC Fredericia fortsatte med at presse på, men der blev ikke scoret yderligere i første halvleg.

Anden halvleg startede med sandt bombardement i begge ender. Casper Tengstedt var tæt på at bringe balance i regnskabet på et hovedstød, og i den anden ende ville Samson Iyede lege med, men ind kom bolden ikke.

Mere held havde Kristian Kirkegaard efter 51 minutter, da han fik bolden fra Iyede, og med sit andet mål sendte de medrejsende fredericianske fans i ekstase. I samme moment signalerede FC Fredericias anfører, Christian Ege, at han ikke kunne spille videre og lod sig kort tid efter udskifte med smerter i maveregionen. Ind i stedet kom Oliver Olsen, og samtidig skiftede FC Fredericia Anders Holvad ind i stedet for Patrick Egelund.

https://www.facebook.com/ByraadSoerenLarsen

Efter en times spil skiftede AC Horsens ud. Ud gik Anders K. Jacobsen og Lirim Qamili, og ind i stedet kom Lubambo Musonda og Jannik Pohl, og netop Pohl kom straks i fokus. Han forsøgte sig med et nærgående skud, der lige akkurat gik forbi FC Fredericias mål, der i den efterfølgende periode var under belejring af AC Horsens.

Med et kvarters tid skiftede FC Fredericia ud igen. Samson Iyede blev skiftet ud til forlade for midtbaneslideren Mikkel Basse, der skulle ind at bibringe fysik til FC Fredericia til den sidste del af kampen. AC Horsens foretog kort tid efter en dobbeltudskiftning. Ud gik Jonas Gemmer og Thomas Santos, der blev afløst af David Kruse og Aron Sigurdason, som skulle være med til at gøre forskellen for AC Horsens i den sidste del af kampen.

Det helt store pres fra AC Horsens kom ikke, men i overtiden var hjemmeholdet tæt på at reducere. Det skete efter hjørnespark, hvor James Gomez kom til vejrs og sendte et kraftfuldt hovedstød mod mål, men Alexander Nybo diskede op med en stor redning, der blev den sidste nævneværdige i aktion i kampen, der endte med en FC Fredericia-sejr på 3-1.

Med sejren kravler FC Fredericia op på en delt førsteplads med FC Helsingør, som netop er fredericianernes næste modstander på fredag.