Trods overvægt i store chancer, så endte FC Fredericia med at spille 1-1 på udebane mod Vendsyssel.

FC Fredericia var søndag eftermiddag på langfart til det kolde nord i Hjørring. Det var pivhamrende kold på Energi Nord Arena, hvor Vendsyssel spiller. Tæpperne og handskerne var fundet frem på tilskuerpladserne, og formentlig hjemme under dynen var Vendsyssels træner, Lasse Stensgaard, der var syg, og derfor ikke at finde på sidelinjen. I stedet stod Daniel Olsen med ansvaret for Vendsyssel, der har fået en svingende start på sæsonen med seks point i seks kampe.

Alting var heller ikke som det plejer for FC Fredericia. På forhånd var det sikkert, at Joachim Wagner og Steven Enna var ude med skader, mens Agon Mucolli afsende karantæne og Elias Olafsson er ramt af corona. Derudover var Dennis Høegh og Tobias Anker helt udeladt af truppen pga. skader, og derudover var Erik Nissen og Anders Holvad heller ikke på toppen, og tog derfor plads på bænken.

Det gav følgende startopstilling:

Alexander Nybo
Mikkel Knudsen – Lukas Enevoldsen – Mathias Johannsen – Nicolaj Ritter
Christian Ege Nielsen – Raphael Onyedika
Christian Tue – Mathias Gertsen – Alexander Jensen
Kristian Kirkegaard

https://www.vinmedmere.dk/

Dermed var kortene godt blandet i forhold til normalt, hvor Michael Hansen har  en fortrukkende stamme, selvom cheftræneren ellers gør en dyd ud af at fortælle, at alle spiller i truppen er vigtige. Rotation eller ej var det ikke til at se, at FC Fredericia havde skiftet en del spillere ud i forhold til den seneste 1. divisionskamp mod FC Helsingør, som fredericianerne tabte.

Det var dog Vendsyssel, der bød sig først til. Mikkel Agger huggede til fra distancen, men Alexander Nybo var på plads og diskede op med en god redning. Et par minutter senere var der igen trængsel foran Nybos mål, hvor Ege gik hårdt til en Vendsyssel-spiller. Der blev appelleret for straffespark, men fløjtens forblev tavs fra dommer Lasse Læber Graagaard.

I stedet bragte FC Fredericia sig i front efter 16 minutter. Raphael Onyedika modtog først bolden midt på banen, og efterfølgende fik han bolden omkring feltet og lavede en skudfinte, som Vendsyssel hoppede på. Onyedika kom fri, og sparkede bolden ind i det lange hjørne via stolpen med.

Efter en halv time skulle føringen var blevet fordoblet. Kristian Kirkegaard fik bolden i feltet og sparkede mod det lange hjørne, men Kevin Mendoza fik reddet forsøget. I den situation savnede FC Fredericia en af deres normale skarprettere i front. 

I momentet efter var Agger igen på spil i den anden ende. Offensivspilleren tog et raid på venstrekanen og trak ind i banen, men igen var Alexander Nybo på plads og fik styr på det hårde langskud. Generelt var Nybo sikkerheden selv, og det var ikke til at se, at han ikke har spillet hidtil i denne sæsonen. Keeperen plukkede gang på gang Vendsyssels indlæg ned, og var en stor del af årsagen til, at stillingen ved pausen var 1-0 til FC Fredericia.

Knap var anden halvleg fløjtet igang før FC Fredericia var ved at score. Vendsyssel var blevet fanget i en omstilling, og FC Fredericia var kommet i overtal. Mathias Gertsen førte bolden frem, og han valgte den direkte vej mod mål, men hans forsøg blev nemt reddet af Mendoza.

I stedet for at komme komfortabelt i front udviklede kampen sig til en åben slagudveksling. Der var optræk til store chancer i begge ender, men den sidste skarphed manglede, og for at få noget mere stabilitet ind skiftede FC Fredericia ud med en halv times tid igen. Ud gik Mathias Gertsen, der blev erstattet af Andreas Oggesen, og ind kom også Anders Holvad, der afløste Alexander Jensen. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Indskiftningen af især Oggesen gav bonus. Oggesen gik ind med en stor autoritet og satte sit aftryk på kampen med kloge løb og afleveringer gjorde, at FC Fredericia fik sat sig på kampen, men det sidste manglede i forhold til at komme på måltavlen.

Da der resterede et kvarter skiftede FC Fredericia igen ud. Kristian Kirkegaards batterier var tømte, og han blev erstattet af Henry Uzo, der skule ind at bidrage med offensive raids langs kanten, men knap var Uzo kommet på banen før, at Vendsyssel fik udlignet. Et hjørnespark havnede i pandebrasken på Jakob Hjorth, der sprang højest og headede bolden ind i det lange hjørne, og dermed skulle FC Fredericia nu ud at jagte sejren i det sidste stykke tid af kampen.

Indskiftede Uzo var på spil med seks minutter igen. Et indlæg fra højre havnede hos den lille nigerianer, der skød fra det lille felt, men med en hurtig reaktion lykkedes det Kevin Mendoza at slå bolden ud til hjørnespark.

Efterfølgende var der tilløb til chancer i begge ender, men ind kom bolden ikke og derfor endte kampen 1-1. Dermed er FC Fredericia på femtepladsen. Næste gang fredericianerne skal i kamp er på onsdag mod HB Køge på udebane.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer