FC Fredericia var søndag eftermiddag et smut i Domkirkebyen Roskilde. Med en sejr ville Jonas Dals mandskab være på førstepladsen i NordicBet Ligaen, og missionen lykkedes, da det blev til en sejr på 2-1 efter nogle hårde minutter til sidst.

Sidste gang FC Fredericia mødte FC Roskilde var på udebane den 19. maj og det var kampen i kølvandet på den matchfixing-sag, der gjorde, at daværende Roskilde-manager Christian Lønstrup blev fortid i klubben. Kampen tabte FC Fredericia 3-2, men der er sket meget siden det opgør.

FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Den økonomiske situation i Roskilde har gjort, at klubben har sadlet om, og fortid i klubben er spillere som Jeppe Illum, Mikkel Thygesen, Patrick da Silva, Mark Gundelach og ikke mindst Emil Nielsen, der gjorde ondt på FC Fredericia i sidste sæson. Nielsen lavede først hattrick i det famøse 1-7 nederlag på Monjasa Park, og han gentog procedureren i 3-2-sejren til Roskilde.

FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal, er kendt for at ville spille med den samme start elleve, hvis det er muligt. Det var det ikke i dagens kamp, da anfører Christian Ege afsonede karantæne, og det gjorde, at Mathias “Malte” Johannsen gled ind i midterforsvaret. Resten af holdet lignede sig selv fra de foregående kampe, dog havde Uzo erstattet Buus. Det var igen op til kreatørerne Mathias Gertsen og Kristian Kirkegaard at sætte det fredericianske spil op.

FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

På trods af, at kampen blev spillet på Roskilde Idrætspark ventede, der FC Fredericia stor opbakning. Fanklubben Red Pride havde sendt i omegnen af 50 fans af sted med bus, og de dominerede fra start til slut lydkulissen i Domkirkebyen.

Der var liv på lægterne for FCF igen.
FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

De medrejsende fans kunne se, at udeholdet fra FC Fredericia startede en smule nervøst, og bolden lå mest på Roskildes fødder. I det niende minut satte Roskilde bolden i nettet, men målet talte ikke, da der kort forinden var begået frispark mod FCF. Kun et minut senere gik det dog helt galt for FCF, der simpelthen ikke var klar i forsvaret, hvor Mathias Johannsen ikke fik afvist Roskildes målscorer, Younes Bakiz i en duel foran FCF-målet.

Efter scoringen skulle FCF presse på for en udligning, og det blev Agon Mucolli, der glimtede mest, og viste god gennembrudskraft, men desværre også glimt af en stærk harpisk, der klæbede til bolden – Muccoli kunne sagtens havde spillet en kollega fri, men bolden sad fast. Han forsøgte sig dog med et skud fra distancen, men bolden gik forbi. FCF spillede dog bedre og bedre i denne periode, hvor også Steven Enna lignende en angriber, der ville lave mål i dag. Anders Holvad forsøgte også, men en fodparade reddede hjemmeholdet, da han ville udligne.

FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

På lægterne reagerede Red Pride totalt, og Domkirken manglede en fæstning. Men på banen førte de stadig 1-0 efter 32 minutters spil. Efter længere tids stilstand i spillet, var det Mathias Gertsen, der tog sig en dribletur, men også denne løb ud i sandet. Men så kom den helt store chance efter næsten 43 minutters spil, da FCF blev tilkendt et straffespark, og Lukas Reinholdt måtte forlade banen med et rødt kort, efter hans andet gule kort. FC Fredericias 10’er Anders Holvad satte bolden sikkert i mål til 1-1, hvilket set på spillet efter Roskildes føringsmål var ganske fortjent.

FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Anden halvleg – skulle FCF op på førstepladsen?

FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Som lyn og torden, total forvandlet, sulten på eventyr og klar fra start bragte en kombination af klumpspil og effektivitet hos Anders Holvad og Kristian Kirkegaard FCF foran efter kun tre minutters spil af anden halvleg. Roskildes defensiv var ikke eksisterende, og det udnyttede FCF, da bolden lidt tilfældigt endte hos Kristian Kirkegaard, som satte den i nettet.

Roskilde kom mere tilbage i kampen, men stærkt målmandsspil fra Alexander Nybo i FCF-målet sikrede, at føringen holdt efter 60 minutters spil, men overordnet set var det FC Fredericia, der jagtede 3-1, og Fæstningsholdet kunne også sagtens have fået et straffe i denne periode, hvor der blev appelleret for hands, men dommerens fløjte forblev tavs. Efter 67 minutter begyndte regnen at piske ned, og alle søgte læ, undtagen Red Pride, der dansede og sang. Den regnvåde gav dog mulighed for glidende tackling, men i det 72′ minut så målscorer Holvad direkte rødt på en dum glidende tackling, og bragte dermed balance i kortregnskabet.

Seks minutter senere var det cheftræner Jonas Dal, der måtte modtage en advarsel efter 77′ minut. Kampen var en noget rodet affære i denne periode af kampen, og trætheden begyndte at melde sig hos begge hold. Dal havde i slutningen af kampen taget sine offensive profiler ud, og med det røde kort til Holvad, var der Enna tilbage på toppen, men FC Fredericia klarede den på hård fight, selvom Roskilde i døende minutter var tæt på at udligne inde i overtiden, men Nybo var på plads.

Næste gang FC Fredericia spiller er på søndag, når førerholdet fra NordicBetLigaen tager imod Nykøbing FC.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?