Forside FC Fredericia FC Fredericia var lagt i en tornerosesøvn

FC Fredericia var lagt i en tornerosesøvn

DEL
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

FC Fredericia tog i dag hjemme imod Fremad Amager. De to hold var inden kampen placeret på henholdsvis 6. og 11. pladsen. FC Fredericia viste sig fra sin bedste side i anden halvleg mod Viborg i midten af ugen, hvor holdet var bagud med 2-0, men kunne løfte armene i vejret, da Esben Petersens scorede i det 90’minut til 2-3. FC Fredericia spillede stærkt med et suverænt genpres og skabte mange chancer.

Fremad Amager vandt 1-0 over Nykøbing FC, men tabte dog runden før med hele 0-6 til Viborg. Men der er kun spillet fem runder i NordicBetLigaen, så det skulle blive spændende at se holdenes kampform i dag.

FC Fredericia var slet ikke klar

Fremad Amager lagde bedst ud. FC Fredericia spillede nervøst, og var slet ikke klar. Fremad Amager kunne derfor bringe sig let foran på et mål, hvor hele Fredericia så på, mens Olcay Senoglu scorede i slowmotion-stil, og matchede Fredericias ”tornerosesøvn” i harmoni.

Fremad Amager pressede FC Fredericia i bund. Fredericianerne stod efter 10 minutter stadig på hælene for at følge med holdet fra Sundby Idrætspark. Første gode aktion fra Fredericia kom efter 13 minutter, hvor Anders Holvad driblede energisk fra egen banehalvdel, men det førte desværre ikke til noget. Fredericia-holdet løb rundt som en flok høns uden hoveder, og derfor måtte hjemmetilskuerne finde sig i at se deres hold blive spillet ud af banen. Genpresset der fungerede til perfektion mod Viborg var glemt, i stedet pakkede Fredericia sig ned på egen banehalvdel og lod Fremad Amager styrer spillet. Men ud af det blå, og ufortjent udlignede Niels Letort til 1-1 efter 24 minutter.

Fremad Amager fandt dog seks minutter senere igen et hul i Fredericia-forsvaret og bragte sig foran 1-2.

FC Fredericia kom gradvist længere frem på banen, men bolden sad Fremad Amager på. Det fredericianske forsvarspil blev bedre minut for minut. I det 41’ minut var Fredericia tæt på efter et solidt langskud fra Andreas Oggesen, og minutterne før havde Holvad været på aktion. I det 42 minut prøvede Fredericia igen med et smart lob, men den gik lige forbi mål.

Fremad Amagers cheftræner, EM-helten, John Faxe Jensen rejste sig og råbte: “Kom nu drenge, I skal lige kæmpe det sidste”. Det gjorde de så, selvom tungerne hang ud af munden på Fremad Amagerspillerne, fordi tempoet var sat i vejret af Fredericiaspillerne.

Det var imidlertid udeholdet, der kunne gå lykkelige til pause efter en flot frisparksscoring af Jabar Sharza til 1-3. Det så sort ud for hjemmetilskuerne, der så brændende ønskede en hjemmesejr.

Svært udgangspunkt

FC Fredericia kom med fuld fart over stepperne i 2. halvleg og lagde et massivt pres. Jabar Sharza fik et gult kort efter 52 minutters spil. Fredericias genpres virkede nu, og ama’rkanerne blev trykket i bund. Men de holdt stand. Fredericia var kommet tættere på en reducering efter 60 minutter, men udeholdets kontrastød var lige så tæt på at udvide føringen.

I det 68′ minut fik Fredericia et straffespark efter hånd på bolden. Frans Dhia Putros sparkede bolden fladt ind i det venstre målhjørne og der var fornyet spænding i kampen med 20 minutter igen. Allerede to minutter senere fik Fredericia mulighed for at udligne, da Niels Letort brændte på et helt tomt mål efter Fremad Amagers målmand var taget på skovtur. FC Fredericia pressede massivt på. 21 mand spillede i flere perioder på samme banehalvdel: Fremad Amagers.

Med 10 minutter igen var FC Fredericia under tidspres for udligningen. Men byens fodboldhold blev ved. Fra alle led og kanter prøvede de at komme til chancer. Da kampen gik ind i overtiden var det stadig udeholdet, der førte og sådan blev det. Fremad Amager og deres medrejsende fans træk det længste strå denne søndag i Fredericia.

Man vinder ikke fodboldkampe på gode 2. halvlege, hver gang

FC Fredericia havde slet ikke den samme gejst og vilje, som de i Viborgkampen. Holdet var slet ikke lige så sultne og vilde, som Fremad Amager. Udeholdet viste lyst og vilje til at vinde. De ville have point med fra Fredericia og så simpelt kan det siges. FC Fredericia vågnede fra sin tornerosesøvn, men det var desværre for sent. FC Fredericia skal nu forsøge at hente point hjemme den 10. september mod Nykøbing FC, der i dag slog Superliganedrykkerne fra Esbjerg.

Fakta

Mål

FC Fredericia: 24’minut Niels Letort
69’minut Frans Dhia Putros (Straffe)

Fremad Amager: 6’minut Olcay Senoglu 0-1
30’ minut Morten Nordstrand
45’ minut Jabar Sharza

Tilskuere: 748