Efter to pointtab i træk lykkedes det FC Fredericia at vinde 1-0 på udebane mod HB Køge efter et opgør, hvor fredericianerne i det store hele var i fuld kontrol. Med resultatet indtager holdet nu andenpladsen i 1. division.

FC Fredericia skulle onsdag aften forsøge at komme tilbage på sejrskurs. Det skete på Capelli Sport Stadion i Køge, hvor HB Køge holder til, men opgaven var ikke nem. Igen var FC Fredericia uden en del stamspillere, og helt udeladt af truppen i forhold til den seneste kamp mod Vendsyssel var Anders Holvad, der er skadet. 

https://www.vinmedmere.dk/

Til gengæld var den nye angriber, Justin Shaibu, med for første gang, og han startede i front. Med fra start var også Andreas Oggesen, der startede inde for første gang siden hans skadepause. Michael Hansens 11 udvalgte var følgende:

Alexander Nybo
Mikkel Knudsen – Lukas Enevoldsen – Mathias Johannsen – Nicolaj Ritter
Christian Ege – Raphael Onyedika
Andreas Oggesen – Christian Tue – Alexander Jensen
Justin Shaibu

Fra start kom Alexander Jensen i fokus. Han rundede HB Køge-keeper Oskar Snurre og løb på kanten af feltet mod et tomt mål og skød på mål, men forsøget langs jorden blev afværget af Mark Gundelach, der med en glidende tackling fik bolden væk.

Kampen bølgede frem og tilbage efterfølgende. Der var optræk til chancer i begge ender, og en af de helt store fik Christian Tue efter et kvarter. Efter et hjørnespark begik HB Køge straffespark, og i fraværet af Anders Holvad blev Christian Tue sat til at tage. Tue, der er en teknisk stærk spiller, gik til bolden, en blev læst af Snurre, der reddede forsøget i hans højre side af målet.

Tue før straffesparket. (Foto: Nicki Gunnarson)

21 minutter inde i opgøret kom FC Fredericia foran. Det skete efter et hjørnespark, hvor Andreas Oggesen fik bolden i mål til 1-0, og der var flere muligheder for scoringer i første halvleg.

HB Køge fortsatte med at have meget boldbesiddelse, men uden rigtig at blive farlige. Det var FC Fredericia til gengæld. Alexander Jensen forsøgte sig fra distancen efter 38 minutter, men forsøget kyssede stolpen og gik ikke i mål. I slutminutterne af første halvleg var det Liam Jordans tur til at forsøge sig fra HB Køge, men hans forsøg gik heller ikke i mål og derfor var stillingen ved pausen 1-0 til FC Fredericia.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Justin Shaibu kom i fokus kort tid inde i anden halvleg. Angriberen fik bolden i feltet i højre side, og trykkede på mål. I sådan en position burde han som minimum have ramt kassen, men det skete ikke og i stedet røg bolden ved siden af mål.

“Er du helt væk.” Sådan sagde HB Køge-spilleren. (Foto: Nicki Gunnarson)

HB Køge fortsatte, ligesom i første halvleg, med at have bolden en del, men de kom ikke frem til det store, og det der kom pillede Alexander Nybo ned, selvom de våde vejrforhold ikke gjorde betingelserne nemme for FC Fredericias nummer et.

Efter en times spil blev det fyraften for Andreas Oggesen, der formentlig helt efter planen lod sig udskifte, da han næppe kunne spille en hel kamp igen efter skadespausen. Ind i stedet kom Mathias Gertsen, der lagde sig ind på den offensive midt og det sendte Christian Tue ud på kanten. Et par minutter senere kom Tue netop i fokus, da FC Fredericia fik frispark på kanten af feltet, hvor Tue sparkede på kassen, men forsøget blev reddet af Oskar Snurre.

Alexander Jensen spillede en god kamp. (Foto: Nicki Gunnarson)

Med et kvarter igen lavede FC Fredericia en dobbeltudskiftning. Shaibu var løbet tør for kræfter, og ind i stedet kom Kristian Kirkegaard, der i mangel af alternativer kom ind som frontangriber. Ind kom også energiske Henry Uzo, der afløste Christian Tue, og han skulle ind at bidrage med en masse eksplosive løb.

HB Køge forsøgte med alle midler at få udlignet, men FC Fredericias boldfaste offensiv var god til at holde i bolden, og blev ved enkelte lejligheder farlige. Der var ikke optræk til, at missionen skulle lykkedes for hjemmeholdet.

FC Fredericia pressede på. (Foto: Nicki Gunnarson)

I overtiden havde både Kristian Kirkegaard og Alexander Jensen muligheden for at lukke kampen, men trods store muligheder fordoblede FC Fredericia ikke føringen. Det til trods, så endte Michael Hansens mandskab med at vinde opgøret 1-0 og indtager dermed rækkens andenplads. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på lørdag, hvor modstanderen er Skive på Monjasa Park.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer