FC Fredericia kom tilbage på rette kurs, da det blev en sejr på udebane mod Fremad Amager. Med en sejr i dagens udekamp mod Esbjerg, skal meget gå galt, hvis ikke holdet ender i top-6.

Et kig i tabellen i NordicBet Ligaen viser, at FC Fredericia er på 23 point for 12 kampe, og det giver et pointgennemsnit på 1,91, og holder klubben det, er en placering blandt de seks bedste hold i rækken, sikret. Det betyder, at FC Fredericia for tredje gang ud af tre mulige vil være kvalificeret til oprykningsspillet, hvor de to bedste hold rykker op i 3F Superligaen.

Landets næstbedste fodboldrække er knækket i to, og det er med FC Fredericia i den bedste halvdel. Seks point adskiller FC Helsingør på førstepladsen og AC Horsens på femtepladsen. I mellem de to hold er FC Fredericia, som med et fundament i en stærk defensiv, og individualister i front, har givet sig selv et godt udgangspunkt forud for de resterende ti kampe i grundspillet.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF

Blandt de hold, der ikke er I top-6, er flere hold, som på papiret burde ligge højere i tabellen, hvis man kigger på det rent mandskabsmæssigt og økonomisk. Esbjerg er ved at komme lidt i gang efter en sæsonstart, der var præget af uro med Peter Hyballa-sagen, men det ser ud til, at der er kommet ro på bagsmækken. Det er ikke urealistisk, hvis enten netop Esbjerg eller HB Køge, får sneget sig med i top-6, men det bliver ikke på bekostning af de fem øverste hold i tabellen. I stedet skal de forsøge at vippe Nykøbing ud af det fine selskab, og med tre points forskel på de tre hold, er det en mulighed, som er realistisk.

Til opgøret er FC Fredericia med sikkerhed uden Tobias Anker, der fik rødt kort mod Amager. Det betyder formentlig, at Erik Nissen igen glider ind det centrale forsvar efter han startede på bænken i det seneste opgør. Til gengæld er det mere usikkert, hvad der sker på de øvrige positioner, da FC Fredericia var ramt af skader mod Amager til Patrick Egelund, Jeppe Gertsen, Mathias Kristensen og Valance Nambishi. Fredericianerne har flere muligheder, men det oplagte i tilfældet af, at spillerne ikke er blevet klar igen, ville være at bibeholde de spillere på banen, som startede mod Amager. Selvom det var nye konstallationer fungerede det godt, og FC Fredericia kom frem til chancer, der kunne have kastet en større sejr af sig.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

En der til gengæld var skarp foran kassen var Anders Holvad, der kom ind fra bænken og scorede. Han banker formentlig på til en startplads, men hvem det kan blive på bekostning af, afhænger af fredericianernes skadessituation. 

Der er kampstart mellem Esbjerg og FC Fredericia lørdag klokken 14:00.