Forside FC Fredericia FC Fredericia kan sigte efter mere

FC Fredericia kan sigte efter mere

DEL
Foto: Michael Nielsen - Mphoto

De første to runder af forårssæsonen i NordicBet Ligaen har vist, at FC Fredericia kan sigte efter mere end “bare” top-3, som er målsætningen.

Viborg og Silkeborg stryger afsted. Det tænkte flere forud for forårssæsonen. Viborg indtog førstepladsen med Silkeborg efter sig og FC Fredericia på tredjepladsen, men nu er rækken helt åbnet op.

Viborg er startet ud med to nederlag, og hvis man tæller deres træningskamp mod Skive med har de grønblussede midtjyder ikke scoret i tre kampe i træk. Det gør ikke sitationen bedre for Viborg, at angriberen Andreas Albers fik direkte rødt i holdets seneste kamp mod Hvidovre og skal afsone karantæne mod Fremad Amager og FC Helsingør.

Silkeborg er kommet nogenlunde fra start, men FC Fredericia har holdt trit med dem. Begge hold har vundet en kamp og spillet en uafgjort. Med Silkeborg og Viborgs budgetter og ikke mindst ambitioner var det forventet, at de ville løbe fra de øvrige hold i NordicBet Ligaen, som skulle kæmpe om tredjepladsen.

Nu er FC Fredericia, Nykøbing og Næstved alle på 33 point og har to point op til Viborg og Silkeborg. Om fredericianerne for alvor kan være med i kampen om de allerøverste pladser kan der komme en indikation af på søndag, hvor Jonas Dals mandskab gæster Silkeborg.

Kunstgræsset på Jysk Park er uden tvivl ikke en ulempe for FC Fredericia, som gerne vil spille runden langs jorden og har har en del tekniske anlagte spillere. Ikke at Monjasa Park i søndags var en decideret pløjemark, men i optimal stand var banen i hvert fald ikke, og et kunstgræsunderlag i Silkeborg kan derfor bekomme FC Fredericia vel.

Det tvang også FC Fredericia til at spille på lidt andre midler, end de ville gøre normalt. Høje Chuma Anene blev kastet ind, da spillet langs jorden ikke var på det niveau, som skulle til for at bryde FC Helsingørs defensiv op.

Hvor offensiven ikke præsterede helt på topniveau mod Helsingør, så var defensiven solid som beton. De eneste tilfælde, hvor Helsingør blev en anelse farlige, var når der blev kombineret rundt og bolden blev brudt. Ellers var der ikke slinger i valsen fra midterforsvarsduoen Mads Eriksen og Erik Nissen, der virkede bundsolid.

Fundamentet i FC Fredericia virker også solidt, og hvis ikke Viborg og Silkeborg finder et højere niveau, kan det lige så vel være det fredericianske mandskab, der snupper førstepladsen, når det hele skal gøres op i landets næstbedste fodboldrække.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL