FC Fredericia leverede i sidste sæson et pokaltogt af de helt store. Nu jagter de endnu et togt, og Superliga-mandskabet fra SønderjyskE er næste bump på vejen.

FC Fredericia har bebuddet, at Sydbank Pokalen ikke har førsteprioritet og med det i betragtning kan det forventes, at stilen med store udskiftninger stadigvæk holdes. Derfor er der formentlig spilletid til reservespillerne, som leverede varen mod Viborg i den seneste runde og var med til at sende fredericianerne videre.

I den kamp scorede Mathias Jacobsen i den ordinære spilletid, mens indskiftede Christian Sørensen slog til i den forlængede spilletid. Det var dog ikke nok, og FC Fredericia måtte ud i straffesparkskonkurrence for at sikre sig sejren. Der blev Christian Ege helten, da han scorede på det afgørende spark, efter Viborg havde misbrugt deres femte forsøg.

Det kan også vise sig at blive en tæt affære mellem FC Fredericia og SønderjyskE. Det er to formstærke mandskaber der mødes. SønderjyskE kommer til opgøret med en sejr i bagagen mod Brøndby og senest uafgjort mod FC Midtjylland, der dog var en spiller i undertal i godt og vel en times tid.

FC Fredericia er også inde i en god stime, hvis man ser bort fra hjemmekampen mod Nykøbing. Således har det fredericianske mandskab kun noteret sig et nederlag i de seneste seks kampe. I blandt de kampe er der flotte skalpe som HB Køge-kampen på hjemmebane og den seneste hjemmekamp mod Lyngby.

Rent historisk har FC Fredericia mødtes i en del træningskampe i de seneste år, men i pokalsammenhæng har de to hold mødtes to gange.

Den seneste gang var tilbage i 2013 på Monjasa Park, hvor fredericianerne hev en 2-1 sejr hjem efter forlænget spilletid og straffespark, efter SønderjyskE udlignede i de døende minutter af den ordinære kamp. Den første gang de to hold mødtes i pokalen var i 2010. Her var FC Fredericia sønderjyderne overlegne og vandt med 4-0.

Der er kampstart mellem FC Fredericia og SønderjyskE klokken 19:00 på Monjasa Park.

Annonce