FC Fredericia har i efteråret hentet 32 point i 18 kampe, og sammenlignet med øvrige sæsoner er gennemsnittet på 1,78 historisk højt for fredericianerne.

Op til sæsonen skiftede FC Fredericia en del ud i truppen. Ind kom Mathias Kristensen, Patrick Egelund, Andreas Lausen, Jeppe Gertsen, Valance Nambishi, Peter Ullum, Sebastian John, Jonathan Kjær og Oliver Olsen. Ud kom Mathias Gertsen, Andreas Oggesen, Mathias Johannsen, Mikkel Knudsen, Elias Olafsson, Raphael Onyedika, Oliver Sørensen, Leonel Montano, Steven Enna og Dennis Høegh.

På trods af den store udskiftning startede FC Fredericia efteråret ud som lyn og torden. I de første otte kampe var holdet ubesejret, og det endte med at udmønte sig i en femteplads, da sidste kamp i efteråret var færdigspillet.

– Vi har haft en fantastisk efterårssæson, hvor vi har haft det højeste gennemsnit i en efterårssæson, og vi er fem point fra oprykning. Vi mangler fire kampe i grundspillet, og allerede nu efter 18 spillerunder har vi samme pointantal som vi havde efter 22 kampe i sidste sæson, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen.

I sidste sæson blev NordicBet Ligaen lavet om til at være i slutspilsform for, at det skulle være samme turneringsstruktur i de øverste danske fodboldrækker. Dengang var målsætningen klar – FC Fredericia skulle ende i den bedste halvdel for at komme med i slutspillet, og nærmest alt skal gå galt, hvis ikke kunststykket gentager sig i år med at ende blandt de seks bedste.

– Top-6 er vores primære målsætning, og den har vi sat realistisk ud fra rækkens øvrige hold og økonomien. Det er tilfredsstillende, at vi med stor sandsynlighed er med i slutspillet igen, siger Stig Pedersen.

I modsætning til sidste sæsons slutspil har FC Fredericia-direktøren et håb, når hans mandskab formentlig er med i det sjove selskab.

– Vi håber, at restriktionerne tillader fuld kapacitet til den tid. Det er noget helt andet, end når der maksimalt var tilladt med 500 tilskuere i sidste sæson, siger Stig Pedersen. 

Spillere med erfaring fra højere hylde

I de seneste par sæsoner har det været en blandet pose bolsjer, som FC Fredericia har haft i truppen. Der har været en del lejespillere, men det er ikke tilfældet i denne sæson, hvor der i truppen er tre lejespillere fra FC Midtjylland i form af Christian Tue, Tobias Anker og Oliver Olsen. Til gengæld blev der hentet spillere på permanente kontrakter fra højere rangerende klubber.

– Vi har sat en god trup sammen. Vi hentede to spillere i Silkeborg og fire fra Esbjerg, og de fleste af dem har spillet fast på et højere niveau end 1. division, men til gengæld havde en del af dem ikke spillet i det seneste stykke tid inden deres skifte, og de skulle derfor bruge tid på at komme i kampform, og flere af dem har haft skader, der har drillet, forklarer Stig Pedersen, der kunne notere sig en god start på efteråret, men en knap så prangende afslutning:

– Man vil altid starte godt ud og på tavlen, og det lykkedes vi med, men sluttede lidt skidt af pointmæssigt. Det er naturligt, når man ser på de hold, som vi har mødt, og man skal, når sæsonen er ovre, også huske på turneringsformen gør vi møder svære modstandere i de sidste ti kampe. Derfor så vi også historien med de tre hold i toppen i sidste sæson, hvor de stak af fra de øvrige hold, siger Stig P.

Sikkert er det, at FC Fredericia tager afsked med Mikkel Basse og Jonathan Kjær til nytår, når deres kontrakt udløber, og Stig Pedersen er klar i mælet, når snakken går på dem.

De skal erstatte, men det er ikke sådan, at vi skal have fem spillere ind, siger han og kommer in på situationen med de tre lejespillere fra FC Midtjylland:

– Planen er, at de skal blive her sæsonen ud, men der kan opstå en situation, hvor Midtjylland kan sige, at de skal bruge eksempelvis Oliver Olsen. Omvendt set kan der opstå en mulighed for, at vi får flere spillere fra dem, fortæller Stig Pedersen.

FC Fredericia har planlagt fire træningskampe på dansk grund, som spilles mod OB, Vejle, AC Horsens og Kolding. Derudover tager holdet på træningslejr i Tyrkiet i starten af februar.