I 1. division spidser det til, og snart er det afgjort hvem der tager turen op i Superligaen, hvem der tager  billetten ned til 2. division, og hvem der skal ud i drabelige playoff-opgør, for at vise at de kan stå for presset og enten rykke op i, eller blive i landets bedste række. I skrivende stund virker det ikke umuligt, men en anelse usandsynligt, at FC Fredericia ender i denne situation. Der skal dog ikke mere end et par runders fordelagtige resultater til, før billedet ændrer sig, men lad os tage nej-hatten på, og sige det ikke lykkes at rykke op i år. Hvordan skal vi så se frem imod næste sæson?

Siden 10. pladsen i 2015, har FC Fredericia etableret sig i midten og undgået at være en del af nedrykningskampen i de seneste år. Men omvendt har de også forsømt at blande os i kampen om de absolutte toppladser. Så næste skridt vil være, at begynde at udfordre topholdene, og være i stand til at gøre det i mere end ét år, såfremt en oprykning glipper. Ansættelsen af Jonas Dal var første skridt. Og selvom det ikke er lykkedes at skabe et stabilt FCF hold i år, så peger pilen i den rigtige retning, og en omstrukturering af Superligaen kan være med til at hjælpe holdet det sidste skridt.

Med den nye struktur i divisionerne, er der større mulighed for at få muligheden for at rykke op, omend det kan gå igennem playoff-kampe mod nuværende Superliga-hold. Fredericias styrke består i, at de sjældent løber ind i nedsablinger. 1-7 blamagen mod FC Roskilde i november, er faktisk eneste nederlag på mere end to mål. Så selvom det resultatmæssigt har været op og ned, så formår de at spille næsten lige op, selv når det ender i nederlag. Det gør det svært, når kaster dig ud i fodbold og better på FCF, men omvendt kan du være sikker på, at der kæmpes til de sidste, hvilket afspejles i de nuværende odds på over 4 i bets fra Betfair, så snart du tror på over 2 mål i Fredericias kamp mod Næstved . Mentaliteten, at man kan spille op med alle hold, er netop noget Jonas Dal har kunne tage med fra sin tid tilbage i Hobro.

Det lyder forsimplet at sige, at man “bare skal vinde flere kampe”, for at rykke op. Men topkampen om playoff-pladserne ofte tæt i 1. Division. Læg dertil, at FC Fredericia begrænser de nederlag der må komme til at kun at tabe med 1 mål, og at de har en erfaren træner ved roret, som før har kunne tage kampen op mod de større hold. Når FC Fredericia rammer top-niveauet, så er ingen hold sikre. Målet må være, at finde det niveau oftere, og blive bedre til at lukke af på de dårlige dage. Kan man vende de snævre nederlag til uafgjorte, eller endda sejre, så er det ikke mange ekstra point der skal til, før FC Fredericia kan tage kampen op om en plads om playoff-mulighederne.

Og i playoff kan alt ske, hvilket Vendsyssel FF og Lyngby BK kan skive under på.

http://www.ibc.dk/hf-og-vuc/
Annonce