Med de til- og afgange FC Fredericia har haft i denne sæson, er der kommet et nyt hierarki i klubben, som også har fået tilgang fra en høj hylde.

Valance Nambishi, Jeppe Gertsen, Mathias Kristensen, Patrick Egelund og Jeppe Brinch. Det er alle spillere, som FC Fredericia har fået tilgang af, og de har tidligere spillet på førsteholdet i henholdsvis Silkeborg og Esbjerg.

De tre førstnævnte var gledet tilbage i køen i forhold til spilletid, men de to sidstnævnte var havnet i et kaos i Esbjerg under Peter Hyballa, og derfor havde de, som resten af EfB-truppen, fået lov til at få ophævet deres kontrakt.

– Mathias Kristensen ville gerne hertil, og han er en dygtig spiller. Vi har en god forbindelse til hans agent, og det kan være godt i sådan en sammenhæng, og vi har et godt ry. Vi havde en større udskiftning i sommeren 2021, og fik muligheden for at få Jeppe Brinch og Patrick Egelund, da de havde fået at vide, at de godt måtte se sig om efter en ny klub. Vi er begunstiget af at ligge geografisk, hvor vi gør, og da muligheden bød sig, slog vi til, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen.

At flere af spillerne er kommet fra de samme klubber er en tilfældighed. Tidligere har der været fire-fem spillere fra FC Midtjylland, men i denne sæson er det ikke tilfældet, og i stedet er det spredt ud til andre klubber.

– Vi kunne godt have været interesseret i spillere fra andre klubber, men nu opstod der en mulighed for det. I andre sæsoner har vi haft fem lejespillere fra FC Midtjylland, og i denne sæson har vi tre, men til gengæld har vi lejet Marcus Hannesbo og Oscar Hedvall fra andre klubber. Derfor er meget forandret, fortæller Stig Pedersen.

https://www.fredericia.dk/

I forhold til, at FC Fredericia fik to spillere fra Silkeborg, hænger det sammen med FC Fredericias cheftræner, Michael Hansens, netværk.

– I god tid i 2021 skrev vi under med Jeppe Gertsen og Valance Nambishi. Vi prøvede at tilknytte dem inden, men det kunne vi ikke blive enige med Silkeborg om. Begge var kommet i overskud, og det eneste, som de skulle, var at spille fast hos os og få genstartet deres karriere. Der er Andreas Oggesen, der skiftede til Silkeborg, et godt eksempel på, forklarer Stig Pedersen.

Med de signings, som FC Fredericia har lavet, har de sat barrieren højere end, hvad man normalt gør i FC Fredericia.

– Vi har tit hentet spillere fra andre klubber i 1. division eller som var reserver i Superligaen, men grunden til det ser sådan ud er, at vi har haft større udskiftning i år. De nye spillere, som vi har fået, er her i en del år, og der er derfor noget at bygge videre på, siger Stig Pedersen.

Tidligere havde FC Fredericia en grundstamme på holdet, der bestod af Alexander Nybo, Andreas Oggesen og Dennis Høegh, kombineret med flere af de nuværende spillere som Christian Ege Nielsen og Anders Holvad. Det er der nu gjort op med.

– Det er gået fint med at integrere de nye. I vinters sagde vi farvel til Nybo, der også var højt op i hierarkiet, og så er der kommet nye til, og derfor er der blevet rykket op i det, der var i forvejen, siger Stig Pedersen.

Kigger man ned over FC Fredericias trup understreges udskiftningen med, at der kun er syv af de nuværende 21 spillere på kontrakt, der har spillet over 50 kampe for FC Fredericia. Der er tale om følgende spillere:

  • Christian Ege Nielsen – 301 kampe
  • Anders Holvad – 139 kampe
  • Nicolaj Ritter – 110 kampe
  • Erik Nissen – 100 kampe
  • Kristian Kirkegaard – 94 kampe
  • Alexander Jensen – 56 kampe
  • Christian Tue – 54 kampe

Blandt de spillere er der to af dem, der har kontraktudløb til sommer. Der er tale om Nicolaj Ritter og Christian Tue, hvor sidstnævntes lejeaftale udløber, og med mindre, at Tue får spillet sig til en mere fast rolle i FC Fredericia startopstilling i oprykningsspillet, ligger det i kortene, at han skal retur til FC Midtjylland og se, hvad der skal ske i hans karriere. 

Ritter på den anden side er en spiller, som FC Fredericia formentlig gerne vil forlænge med, da han er en driftssikker spiller, der er god at have i truppen, og som leverer på et stabilt niveau.

Blandt FC Fredericias øvrige spillere har Oscar Hedvall (lejespiller fra Silkeborg), Oliver Olsen (lejespiller fra FC Midtjylland), Tobias Anker (lejespiller fra FC Midtjylland), Marcus Hannesbo (lejespiller fra AaB) og Peter Makrillos kontraktudløb.