FC Fredericia har indgået en forlængelse af kontrakten med cheftræner Jonas Dal, der har haft succes siden han kom til klubben i sommeren 2018.

Jonas Dal kom til klubben som afløser for Jesper Sørensen, der havde sat et tydeligt aftryk på klubben og det kulminerede med en pokalsemifinale i foråret 2018, men Jonas Dal har gang i at skrive sin egen historie med FC Fredericia.

Efter at have formet holdet i den første sæson er det kulmineret i den igangværende sæson. FC Fredericia er på en flot andenplads og har sat alle sejl ind for at ende i top-3, der giver en god sum præmiepenge til klubben.

Jonas Dal i Tyrkiet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I januar-transfervinduet har klubben tilknyttet Victor Torp på en lejeaftale fra FC Midtjylland og Joachim Wagner, der igennem flere sæsoner har været en markant skikkelse i NordicBet Ligaen, er kommet til på en fri transfer fra Nykøbing. Ud er kommet Mathias Nygaard og Victor Ezekiel.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Dermed ligner det en forstærket trup, som har sat jagten ind på forårssæsonen, der kan gå hen at blive historisk i FC Fredericia. Allerede nu er klubben så tilfredse med det de har set, at de har forlænget aftalen med cheftræner Jonas Dal, der havde kontraktudløb til sommer.

“For et par år siden tog vi en beslutning om at forlænge med spillere i længere tid pga. kontinuitet og det har båret frugt i den her sæson,” siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, til Fredericia AVISEN.

Hvad for et stykke arbejde skal Jonas Dal arbejde videre på?

“Vi arbejder ud fra den række vi er i. I NordicBet Ligaen vil vi forsøge at blive skarpere, og det skal vi også, da den bliver endnu stærkere til næste sæson. Derfor er der behov for at udvikle os. Skulle vi rykke op, så er det andet scenarie,” udtaler Stig Pedersen.

Jonas Dal startede sin trænerkarriere i 2003, hvor han stod i spidsen for FC Midtjyllands reserver frem til vinteren 2013. Der valgte Hobro at ansatte Dal, som endte med at føre holdet op i Superligaen. I oktober 2015 blev Jonas Dal ansat i Esbjerg, men der blev han fyret i sommeren 2016. I sommeren 2017 blev han ansat i 2. divisionsklubben Kjellerup, men i 2018 gik turen til FC Fredericia, hvor han nu er frem til sommeren 2021 med den nye aftale.

“Det er efterhånden en sjældenhed, at en træner forlænger, så jeg er stolt over der er tiltro til mig. Når det er sagt, så har vi gjort det godt, både spillerne og hele teamet bag,” siger Jonas Dal til Fredericia AVISEN.

Med en placering som nummer to i NordicBet Ligaen er det naturligt at kigge mod Superligaen, men hvis det ikke sker, så er det ikke altagørende for Dal.

“Jeg kommer ikke til at sige min kontrakt op til sommer, hvis vi ikke rykker op. Naturligvis vil jeg gerne rykke op, men det er ikke det helt afgørende. Vi skal fortsætte udviklingen som hold og så synes jeg, at spillerne på holdet har færdighederne til Superliga. Jeg kan selv huske, da jeg prøvede det, og den oplevelse fortjener spillerne,” udtaler Jonas Dal.

I øjeblikket er FC Fredericia på træningslejr i Belek, hvor holdet på torsdag møder SønderjyskE og mandag sluttes der af med en kamp mod georgiske Dinamo Tbilisi. D. 29. februar stater NordicBet Ligaen op igen, og der møder fredericianerne Fremad Amager på udebane.

Leave a Reply