FC Fredericia stillede ikke op i stærkeste opstilling mod Viborg i pokalturneringen, men bredden slog til og sendte Superliga-mandskabet ud.

Det var bestemt ikke en ønskemodstander, da Viborg kom op ad bowlen for FC Fredericias vedkommende. Følelsen var formentlig gensidig hos Viborg, der heller ikke ville møde en stærk 1. divisionsmodstander.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Begge hold havde valgt at bruge spillere, der i starten af sæsonen, ikke havde været blandt de udvalgte start 11 i de fleste af kampene. For FC Fredericias vedkommende betød det, at reservekeeper Sebastian John fik chancen fra start, og at eksempelvis Mikkel Basse på midtbanen fik 120 minutter i benene.

Stik mod spil og chancer kom FC Fredericia foran i første halvleg efter at have været nedspillet. Efter et hjørnespark trillede bolden ud til Patrick Egelund, der bankede bolden i kassen uden chancer for Viborgs keeper Mikkel Andersen.

Viborg indledte et tungt pres på FC Fredericia, men skarpheden udeblev for gæsterne. Først med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid lykkedes det at udligne. Kampen endte med at gå i forlænget spilletid, og der kom FC Fredericia bedre med, men klodset begik fredericianerne et straffespark for at have hånden på bolden i eget målfelt.

http://christianjoergensen.dk/

Jakob Bonde brændte forsøget på Sebastian John, og da der ikke skete mere den forlængede spilletid, gik kampen i straffesparkskonkurrence. Der kom Bonde igen i fokus, da han brændte Viborgs første spark. Da FC Fredericia scorede på alle deres fem spark, endte Michael Hansens mandskab med at gå videre.

Efter opgøret talte vi med Sebastian John, der satte ord på, hvordan det som keeper er, at have en afgørende rolle i sådan en situation.

– Det er altid sjovt. Det er der hvor man har muligheden for ar blive afgørende og det har jeg været i de sidste to pokalkampe , så det er fedt, sagde John, der stod over for sin tidligere klub, Viborg:

– Det er klart, at når man møder sin tidligere klub, at man vil vinde , så det er altid sjovt.

FC Fredericia har med sejren i straffesparkskonkurrencen scoret på ti ud af ti forsøg, hvis man regner Næsby-kampen med. Michael Hansen forklarede efter sejren, hvad han gør som træner i sådan en situation.

– Vi prøver at italesætte lidt hvilke fokuspunkter man kan have og hvad man skal gøre, og ellers lader vi spillerne tænker over det selv. Målmanden er også afgørende, og der er nogle der skal brænde. Jeg føler, at når jeg har gjort mit arbejde, så er det ude af vores hænder, sagde Michael Hansen.