Der var blevet sat nogle festlige rammer op, da FC Fredericia tog mod FC Helsingør i et tætpakket Monjasa Park, men sjællænderne stoppede festen i fæstningsbyen, da de vandt opgøret 4-2. Det var hele seks mål i 2.halvleg, der blev udslagsgivende for kampens forløb efter en låst affære i 1.halvleg.

Kampen startede rodet, da mandskaberne stræbte efter det rette spændingsniveau i en kulisse, der krævede en koldblodighed i tanke og handling både med og uden bolden. Dermed indeholdt de indledende minutter en del fejl og boldtab fra holdene, men det blev der rettet op på efter 10 minutter. Her fandt hjemmeholdet takterne med et flot opspil, hvor backen, Alexander Jensen, endte med at have en skudmulighed, men det voldte ikke FC Helsingør-keeperen nogle væsentlige problemer.

FC Fredericia fortsatte de gode takter, da Oliver Olsen kort efter fik hovedet på efter et godt indlæg. Bolden røg til hjemmeholdets ærgrelse forbi målet, men kampens startfase pegede på, at hjemmeholdet var tættest på kampens første scoring.

Kevin Ellegaard i Helsingør-målet var spillet varm, og han diskede den ene refleksredning op efter den anden.

FC Fredericia blev ved med at presse på, hvor selv bagkæden var skubbet højt frem. Anfører Christian Ege, der udgik af opgøret mod Horsens, var ikke med fra start, men forsvaret så alligevel stærkt og solidt ud i den første halvdel af opgøret.

Det lignede heller ikke, at fraværet af anføreren betød det store for det offensive spil, da Samson Iyede i midten af 1.halvleg havde to chancer i træk, men han formåede ikke at vise den skarphed, som han ellers har været kendetegnet ved at have i den her sæson.

Derefter indeholdt opgøret en død fase mellem 30-35 minut, hvor spillet fra begge hold var usammenhængende, rodet og ingen af holdene bød sig til på den gode måde.

I stedet var det en halvleg, der var præget af en masse nærkampe og dueller, der resulterede i, at kampens dommer i mange sekvenser af spillet var nødt til at fløjte for frispark.

1.halvlegens største chance tilfaldt udeholdet, da de før pausefløjt kom til en gigantisk chance, som burde have givet en scoring. Der kom et flot og fladt indlæg fra højresiden, og her skulle Oliver Kjærsgaard, blot prikke den ind. Det var ikke tilfældet, da angriberen sparkede den to meter over målet, selvom der ikke var målmand på, da Alexander Nybo i FC Fredericia-målet var sat af.

Det var en præstation i sig selv, at det ikke gav en scoring, og derefter blev der fløjtet til pause.

Så snart dommeren fløjtede kampen i gang igen, steg underholdningsværdien med det samme. Der gik ikke mere end fem minutter af halvlegen, før storspillende, Kristian Kiregaard, satte Patrick Egelund i scene, som sikkert sparkede bolden i kassen. 1-0 målet til hjemmeholdet kom efter en omstillingsmulighed, hvilket har været en af fredericianernes force i den igangværende sæson.

Kampens forløb indikerede, at hjemmeholdet skulle give publikummet en rigtig god start på weekenden. Men anføreren for FC Helsingør, Daniel Norouzi, ville det anderledes, da han kun otte minutter efter kampens første scoring udlignede til 1-1. Hans afslutning blev rettet af, og tilbage stod en chanceløs Alexander Nybo, som kunne se bolden hoppe ind i målet.

Cheftræneren for FC Fredericia, Michael Hansen, kunne mærke, at der skulle ske noget, før udeholdet overtog initiativet. Han satte tidligere FC Helsingør-spiller, Mikkel Basse, ind, men det gjorde ikke noget markant for hjemmeholdet, da udeholdet kom foran 2-1 i det 64.minut. Kun seks minutter efter udligningen kunne udeholdets Elijah Just med et super flot langskud øge FC Helsingørs målkonto.

Det var en livlig forestilling, og målfesten fortsatte kun to minutter efter, da Elijah Just endnu en gang kunne se sit navn på måltavlen efter et mål, der kom som resultat af hurtige og kreative kombinationer, der satte det fredericianske forsvar ud af kurs.

Derefter forsøgte FC Fredericia at svare tilbage, men det blev aldrig til den store succes, da FC Helsingør havde et modsvar hver gang, at de blev angrebet.

De trak derfor tempoet ud af kampen og gjorde det vanskeligt for hjemmeholdet. FC Helsingør var dog effektive, når de havde bolden på modstanderens banehalvdel, for målfesten fortsatte i 82. minut, hvor de gjorde det til 4-1. Kampen var lukket og slukket, og det var også et lille plaster på såret, da Alexander Jensen i overtiden reducerede til stillingen 4-2.

Det løb ud i sandet for FC Fredericia, der måtte indkassere sæsonens første nederlag. De manglede fredag aften skarpheden, kynismen og et godt slutprodukt, hvilket deres modstander, FC Helsingør, havde. De scorede nemlig på fire ud af deres fem store målchancer, og det kendetegner et tophold. Det betyder, at det sjællandske ligger på førstepladsen, mens FC Fredericia ligger på andenpladsen før næste uges udebanekamp mod HB Køge.