FC Fredericia sikrede sig tirsdag aften adgang til fjerde runde i Sydbank Pokalen, da holdet vandt 2-0 på udebane mod AB på to scoringer i første halvleg.

FC Fredericia skulle tirsdag aften i kamp i Sydbank Pokalen, hvor modstanderen var AB på udebane. På forhånd var det ventet, at FC Fredericia ville spare spillere, da det havde været tilfældet i de forrige runder i pokalturneringen.

FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, havde valgt to gengangere fra startopstillingen fra klubbens seneste opgør mod FC Helsingør. Det drejede sig om Oliver Olsen og Samson Iyede, men til gengæld var hverken Valance Nambishi, Jeppe Gertsen og Nicolaj RItter med i truppen. Det gav plads til blandt andet Jeppe Brinch, der fik debut i det fredericianske forsvar.

Det var dog ikke til at se fra start, at FC Fredericia kom til opgøret med en formation, der ikke plejer at spille sammen, når det er i en kamp, hvor der er noget på spil. FC Fredericia satte sig tungt på opgøret, og særligt kom unge Andreas Lausen i fokus.

Lausen er kommet til klubben fra Esbjerg, og efter en start på sæsonen, hvor han blev flittigt benyttet i startopstillingen, er han blevet rotationsspiller og det var derfor op til en spiller, som ham, at gribe chancen mod AB, og det gjorde han.

Først scorede Lausen efter 40 minutters spil, da han fik bolden og kom alene igennem mod AB’s keeper, og kort tid før pausen slog han til på et frispark fra kanten af feltet. Andreas Lausen sendte bolden direkte i kassen, og gav FC Fredericia et favorabelt udgangspunkt frem mod anden halvleg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I pausen skiftede FC Fredericia tre spillere ud. Jeppe Brinch, Oliver Olsen  og Mathias Kristensen blev skiftet ud til fordel for Alexander Jensen, Christian Tue og Peter Ullum, hvor sidstnævnte var endnu en debutant for FC Fredericia.

Anden halvleg startede roligt. FC Fredericia havde det resultat, som de skulle bruge, og AB, der til dagligt spiller i 2. division, havde svært ved at tilspille sig chancer. Ud af det blå fik AB dog muligheden for at reducere, da FC Fredericia begik straffespark efter 64 minutter, men som det var tilfældet i pokalkampen mod Viborg, pillede Sebastian John, forsøget fra 11-meterpletten.

Med 20 minutter tilbage af opgøret skiftede FC Fredericia ud igen. Ud gik Anders Holvad og Samson Iyede, og ind i stedet kom Kristian Kirkegaard og Patrick Egelund, men det ændrede ikke på, at FC Fredericia ikke kom frem til det store. I stedet forsøgte AB at få reduceret, men det lykkedes ikke og i stedet vandt FC Fredericia opgøret 2-0.