FC Fredericia tog i dag imod Hvidovre IF hjemme på Monjasa Park i Sydbank Pokalens runde 4. Det var to tophold fra 1. division, der skulle forsøge at avancere sig til kvartfinalen den hædrekronede pokalturnering, hvor FC Fredericia i 2018 blev sendt ud i semifinalen efter et 0-1 nederlag til superligaklubben, Silkeborg. 

På papiret har FC Fredericia og Hvidovre IF i de sidste fire indbyrdes kampe vundet to hver – og i den aktuelle 1. division er holdene placeret på henholdsvis tredje og fjerdepladsen med 1 point i forskel. Der var derfor lagt op til et tæt opgør mellem to ligeværdige hold.

Det var FC Fredericia, der lagde ud med et højt pres de første 10 minutter, men uden at blive rigtig farlige. Et hjørnespark efter 11 minutter gav dog pote, da Mikkel Basse endte med bolden og resolut sparkede bolden i mål. Hans første mål i FCF-trøjen.

Hvidovre var imidlertid ikke ufarlige. Efter femten minutter havde de været på hjemmeholdets banehalvdel en håndfuld gange med to gode chancer til følge, men begge gange stod målmand, Sebastian John i vejen og leverede flotte redninger.

FC Fredericia trak sig tilbage på banen, og overlod initiativet til Hvidovre, der sendte FC-spillerne i konstant jagt på bolden. Hvidovre fik også afsluttet flere gange i de første 25 minutter, men hver gang stod hjemmeholdets keeper i vejen. Det var uvant at se hjemmeholdet med så lidt boldbesiddelse.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Først efter 28 minutter leverede FC Fredericia en god aktion frem ad banen igen, da angriber Anders Holvad drev bolden fremragende frem ad banen, men desværre for hjemmeholdet sad afleveringen til Samson Iyede ikke i skabet, selvom det var en kontra, varslede det, at hjemmeholdet ville sætte sig på spillet igen. Men Hvidovre ville det anderledes, og satte sig, med hårde og præcise afleveringer, på spillet. Derfor var det fuldt fortjent, at Marcus Lindberg i det 32 minut kunne udligne til 1-1 via et simpelt fladt indlæg og en jordtriller forbi John i målet.

Hjemmeholdet var tæt på at bringe sig foran i det 45’ minut, men bolden røg lige forbi den ene stolpe, og dermed var pauseresultatet 1-1. FC Fredericia sad på de første 10 minutter, men de følgende 35 var skrevet på Hvidovres præmisser.

Anden halvleg fulgte første halvlegs opskrift

Starten på anden halvleg lignede de sidste 35 minutter af første: Hvidovre pressede på, FC Fredericia kunne slå kontra, og var farlige i flere situationer.

De to hold leverede en strategisk maratondyst, der mest lignede en udmattelseskamp, hvor det vildeste var et gult kort til Anders Holvad efter 61 minutter. Måske derfor foretog hjemmeholdets træner, Michael Hansen, efter 63 minutter en dobbeltudskiftning, hvor Christian Ege og Kristian Kirkegaard kom på banen. I minuttet efter var Hvidovre centimeter fra at bringe sig foran.

Og sådan fortsatte spillet som et spil med et angribende hold og et forsvarende hold. Det var tydeligt, at ingen af holdene havde ideerne til, hvordan det næste mål skulle falde. Hvidovre sad på spillet uden at være farlige, imens de lokale fans havde travlt med at synge alle hader Vejle. Måske var de gået forkert til dagens kamp?

Efter 78 minutter bragte Hvidovre sig foran efter et tilfældigt mål, hvor Fredrik Carlsen sendte bolden i nettet. Det lignede, at han blev ramt i ryggen, og bolden efterfølgende lå bag John i FCF-målet. 1180 tilskuere så på, at Hvidovre fortsatte presset.

Og sådan gik 12 minutter mere uden chancer og uden momentum. Der var tre minutters tillægstid, hvor FC Fredericia forsøgte at presse alle mand frem, men Hvidovre stod sikkert bagkæden, og dermed er hjemmeholdet ude af pokalturneringen.