Det er aldrig kedeligt at se FC Fredericia spille. Målene vælter ind, men det er samtidig også holdets akilleshæl og det er grunden til, at FC Fredericia ikke lige nu har et forspring på fem point ned til Viborg på andenpladsen.

Kun en gang i NordicBet Ligaen og to gange, hvis man tæller Sydbank Pokalen med, har FC Fredericia i den her sæson spillet til nul. Det er vanvittigt underholdende at være vidne til, men samtidig også FC Fredericias helt store akilleshæl lige pt.

På det seneste har FC Fredericia formøblet føringen mod Nykøbing og Skive, og det gør, at holdet nu bliver åndet i nakken af Viborg, der kan gå forbi FC, hvis de vinder deres udsatte kamp mod Vendsyssel på torsdag.

Det er helt unødvendigt, at det kan ske, da FC Fredericia har spillet fremragende, når holdet har teten i kampene, men defensiven har ikke stået mål med offensiven. Man skulle tro, at det havde hjulpet, når Mathias “Malte” Johannsen er kommet tilbage, men det har ikke fået effekt. Forinden havde Christian Ege vikarieret i midterforsvaret, og efter tilbagekomsten af “Malte” er han igen blevet skubbet op på midtbanen, og det er effekten udeblevet af.

Ikke at det er “Maltes” skyld, men den defensive organisation har virket usikker, og det kostede senest sejren mod Skive, hvor FC Fredericia skal være glade for, at det endte med uafgjort som kampen skred frem.

Der er ingen tvivl om, at træningsugen kommer til at gå med at få styr på defensiven forud for søndagens kamp mod Fremad Amager.

Til gengæld er det særdeles underholdende at se FC Fredericia spille. Anført af kreatørerne Agon Mucolli, Mathias Gertsen og Kristian Kirkegaard er der gang i de offensive kombinationer, der hidtil har ført til 20 mål i ni kampe og gør FC Fredericia til rækkens mest scorende hold.

En klog mand sagde engang, at underholdning ikke vinder mesterskaber, men det gør en solid defensiv. I dette tilfælde kan den manglende defensive ende med at koste en oprykning, som FC Fredericia har vist, at de har potentialet til.

Mens vi venter på svaret om FC Fredericia kan få stabiliseret defensiven, kan vi i stedet glæde os over, at vi har NordicBet Ligaens mest underholdende hold i 7000 Fredericia.

https://www.eventc.dk/events/