FC Fredericia vandt igen på hjemmebane. Det skete mod Fremad Amager, der blev sendt hjem med et nederlag på 2-1 efter, at Kristian Kirkegaard og Valance Nambishi scorede fredericianernes mål.

FC Fredericia har fået en god pointhøst i starten af sæsonen, og med en sejr mod Fremad Amager ville klubben skrabe det højeste antal point sammen nogensinde efter syv kampe. Det er kun Ove Pedersen der matchede det tilbage i indledningen af 2015/16-sæsonen, da han hentede 15 point i de første syv spillerunder.

I den seneste tid har FC Fredericia roteret fra kamp til kamp. Det er sket, fordi FC Fredericia har fået en bredere trup, der ikke er hårdt ramt af skader, og det har givet øget konkurrence til træning. Til dagens opgør betød det, at anfører Christian Ege Nielsen var bænket, og det samme var tilfældet med Christian Tue og Andreas Lausen, der blev erstattet af Oliver Olsen, Mathias Kristensen og Patrick Egelund.

Fra start satte Amager sig på spillet, men de kom ikke frem til det store, og i stedet endte FC Fredericia med at komme foran ud af det blå. Samson Iyede og Patrick Egelund. Egelund sendte bolden ind i det lille felt, hvor Kristian Kirkegaard var helt fri foran mål, og han sparkede sikkert bolden i mål.

Et kvarter sende skulle Kirkegaard være blevet dobbelt målscorer. Jeppe Gertsen spillede Samson Iyede, der sendte bolden videre til Kristian Kirkegaard, der fik frit løb mod Amager-keeper Jacob Pryts’ mål. Kirkegaards afslutning blev pillet af Pryts, som sørgede for at holde Amager inde i opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kampen var chancefattig, og det tætteste på et mål i den resterende del af første halvleg var i det sidste minut, da Momo Touré var ved at komme fri, men hans forsøg røg langt forbi mål, og derfor kunne FC Fredericia gå til pause foran 1-0.

I den sidste del af første halvleg var FC Fredericia presset i bund, men det billede ændrede sig fra anden halvlegs start. Det rødklædte hjemmehold pressede på for at komme yderligere foran, men efter 53 minutters spil begik Valance Nambishi et klodset straffespark på Christoffer Palm. Straffesparket tog Kristoffer Munksgaard sig af, og selvom Alexander Nybo havde hånden på bolden, gik bolden i mål til 1-1.

Samson Iyede forsøgte at svare hurtigt igen. Han fik bolden i feltet, og bankede på mål, men forsøget ramte en Amager-spiller på vejen, og derfor gik forsøget akkurat forbi mål. I forlængelse af det skiftede FC Fredericia ud for første gang. Anders Holvad og Christian Tue erstattede Kristian Kirkegaard og Mathias Kristensen.

Kampen gik efterfølgende ind i en periode uden chancer i nogle af enderne. FC Fredericia havde bolde mest, men formåede ikke at sætte chancerne op på den sidste tredje del af banen.  Med 20 minutters tid igen begyndte FC Fredericias boldbesiddelse at give pote. Først slog Christian Tue et indlæg, der var ved at gå i mål, men forsøget gik lige over mål. 

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Andreas Lausen kom ind i forbindelse med den episode, og han afløste Patrick Egelund, men det var en anden indskifter der kom i fokus. Det skete, da Anders Holvad fik bolden i feltet og skød på mål, men Pryts reddede forsøget og slog det til hjørnespark. Hjørnesparket slog Christian Tue ind i feltet, og tæt på det lille felt stod Valance Nambishi fri og med et kraftfuldt hovedstød bragte han FC Fredericia foran 2-1.

FC Fredericia forsøgte at forsætte med at være i boldbesiddelse, og der var optræk til flere chancer, men blev ikke udnyttet. I stedet pressede Amager på for en udligning, og derfor skiftede FC Fredericia Christian Ege ind i slutminutterne. Han afløste Samson Iyede, der var en af dem, som der truede Amagers bagrum i den sidste del af kampen.

I kampens døende sekunder pressede Amager gevaldigt på. Gæsterne fik et hjørnespark, og i den forbindelse gik keeper Jacob Pryts med frem, og netop Pryts kom i fokus, da han fik afsluttet i feltet, men FC Fredericia fik blokeret forsøget, og endte med at vinde kampen 2-1.

Dermed er FC Fredericia på en foreløbig førsteplads. I NordicBet Ligaen venter der en kamppause frem til den 12. september, hvor AC Horsens er modstanderen på udebane. I mellemtiden venter der en pokalkamp mod Viborg den 2. september på Monjasa Park.