FC Fredericia sejrede sidste onsdag mod Vejle. Kunsten gentog de i dagens lokalopgør mod Kolding, der blev sendt hjem med et nederlag på 4-3, og kan dermed kalde sig Kongerne af Trekantsområdet.

Allerede en time før kampstart summede det af liv på Monjasa Park, og det er lige som det hører sig til, når der er lokalopgør på menuen. Mange flere mennesker, end der plejer at være, havde indtaget deres plads på hovedtribunen, som ved kampstart var helt fyldt.

På den anden langside var Koldings fans placeret. De havde i dén grad noget at glæde sig over, da de på trods af deres status som oprykkerhold var placeret på førstepladsen i NordicBet Ligaen med fire sejre og en uafgjort efter fem kampe.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Et interessant aspekt i kampen var, at Kolding har et væld af spillere med Fredericia-baggrund på holdet. I startopstillingen var der blevet plads til Jens Rinke, Simon Smidt, Dennis Fazlagic, Mathias Høgsholt og ikke mindst Mads Eriksen og Niels Letort, der begge skiftede til Kolding op til sæsonen fra FC Fredericia, da de ikke var udset nogen stor rolle på Jonas Dals mandskab.

Senest FC Fredericia var i kamp var i onsdags mod Viborg, hvor det blev til 2-2 efter en scoring langt inde i overtiden af Henry Uzo. Startopstillingen fra Viborg-kampen fik genvalg, og det betød, at anfører Christian Ege Nielsen fortsat indtog midterforsvaret sammen med Erik Nissen, selvom Mathias “Malte” Johannsen igen er disponibel efter en skadesperiode.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Efter en stille indledning på kampen scorede Kolding ud af ingenting efter syv minutters spil. Simon Smith tog et indkast i venstresiden, og ingen dækkede Kolding-anfører Rune Nautrup op, og han sendte bolden ind i feltet til Niels Letort, der var umarkeret, da Erik Nissen blev fanget på mellemhånd. Det udnyttede Letort til konsekvent at sparke bolden i mål til 0-1.

FC Fredericia lod sig ikke slog ud af Kolding-scoringer. Knap fem minutter efter Koldings føringsmål tog Jacob Buus et raid op af højresiden og smækkede bolden ind i pandebrasken på Steven Enna, der havde placeret sig ved bagerste stolpe og træfsikkerheden var i top fra amerikaneren, der sikkert headede bolde ind bag Jens Rinke i Kolding-målet.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Knap havde størstedelen af de 2.012 tilskuere på Monjasa Park jublet færdigt før der var mål igen. Igen var det FC, som var på spil, og igen var Steven Enna involveret. Amerikaneren modtog bolden med ryggen til mål, og trods, at han var hårdt presset fik han spillet bolden videre til Agon Mucolli, som trak ind i feltet og sparkede bolden ind bag Rinke med en stærk venstrebensafslutning.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

FC ville have mere, og var i forrygende spillehumør. Efter 26 minutters spil udnyttede Anders Holvad en svag tilbagelægning mod Jens Rinke til at bryde afleveringen. Holvad spillede bolden skråt bagud mod Kristian Kirkegaard, der i afslutningsøjeblikket blev nedlagt og forsøget derfor ikke fik særlig meget fart på. Trods appeller for straffe forblev fløjen tavs fra dommer Peter Munch Larsen.

Efter 34 minutter var Kirkegaard igen i fokus. Mads Eriksen gav ham en albue i hovedet lige ude foran feltet i højre side, og det medførte et gult kort til den tidligere FC-stopper. Frisparket blev taget af Mathias Gertsen, der via en Kolding-spiller som ramte bolden, fik bragt FC foran 3-1.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Bedst som man troede, at der ville falde lidt ro på, så kom der for meget ro på fra FC Fredericias side. Forsvaret så passivt til da, Simon Smith, der har en fortid i ungdom, modtog bolden på venstrekanten. Smith driblede ind i feltet og med sit kolde højreben fik reduceret til 3-2.

Inden det blev tid til en velfortjent pause efter 45 hektiske minutter kom der endnu en scoring. Efter et hjørnespark fra Mathias Gertsen i 44. minut dukkede Erik Nissen op i det lille felt og opfangede en nedfaldsbold og gjorde det onde ved Kolding, som han skiftede til FC fra i vinteren 2018. Nissens mål blev det sidste i første halvleg, og derfor kunne FC Fredericia gå til pause foran 4-2.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Anden halvleg startede i et mere roligt tempo, hvor Kolding satte sig på spillet. FC Fredericia lignede, at de var klar til at stå imod, men Christian Ege fejlvurderede en aktion midt på banen efter 53 minutter og det endte Kolding med at udnytte.

Andreas Oggesen blev også afdriblet, og så var det ingen sag, at Denis Fazlagic modtog bolden lige ude foran feltet og sikkert bankede bolden ind bag Nybo til stillingen 4-3.

Efter en times spil var Christian Ege igen i fokus. I en ufarlig situation, hvor Ege skulle spille bolden videre, fik Fazlagic fat i bolden og kom alene igennem mod Alexander Nybos mål. Denne gang vandt Nybo duellen mod den tidligere FC-spiller, da han diskede op med en stor redning.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Koldings overtag fik Jonas Dal til at reagere. Steven Enna blev skiftet ud og ind kom den fysisk stærke midtbanespiller Mathias Nygaard. Det sendte Holvad på top og Kirkegaard på kanten, og dermed fik FC mere fysik ind midt på banen.

Fysikken kom for alvor i højsædet med 20 minutter igen, hvor Kolding fortsatte med at presse på. På banen kom Mathias “Malte” Johannsen, og han afløste den klejne Kristian Kirkgaard, hvilket skubbede Ege op på sin vante position på midtbanen og det skulle give ro på til slutningen af kampen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Med et kvarters tid igen pressede Kolding igen på. En Kolding-spiller blev nedlagt lige ude foran feltet, og frisparket skulle Simon Smith tage sig af mit sit giftige venstreben. Alexander Nybo var på sin plads, og i to omgange fik han styr på det farlige forsøg.

På trods af flere farlige dødboldssituationer holdt FC Fredericia i slutningen af kampen hovedet koldt, efter Alexander Nybo havde styr på koldingensernes indlæg, som han plukkede sikkert ned.

Derfor endte FC Fredericia med at vinde det medrivende lokalbrag med 4-3, og dermed er FC og Kolding nu á point i NordicBet Ligaen med 13 point på en foreløbig delt førsteplads.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB