FC Fredericia trænere og spillere mødte tirsdag ind for første gang i 2021. Det skete til en Covid-19 test som protokollen foreskriver, og torsdag går det for alvor løs, når holdet træner i KFUM Parken.

Det var som første skoledag på en måde. Efter en kort juleferie mødte FC Fredericia forventningsglade ind og hilste på hinanden for første gang i det nye år, men det var ikke med en træning for øje. I forhold til coronaprotokollerne, der er udstedt, skal truppen nemlig Covid-19 testes før det går løs på træningsbanen, og derfor blev der taget opstilling i thansen Loungen, hvor holdet én efter én blev testet. 

FC Fredericia skal testes igen lørdag morgen og mandag, men jf. protokollen må holdet godt træne i den mellemliggende periode. Efter de test er der igen på ugebasis en Covid-19 test.

»Ingen har haft symptomer i ferieperioden, og alle har meget stor respekt for situationen og ved, hvordan man skal forholde sig.  Vi har været igennem det i næsten et år nu, hvor vi er blevet testet hver uge. Selvfølgelig kan det ske, at der er lidt smitte i en periode, men om det sker nu her ved jeg ikke. Alle har en professionel tilgang til det, og er særligt opmærksom her i vintermånederne, hvor smittefaren er større,« siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, til AVISEN.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Den 31. december havde Henry Uzo og Justin Shaibu kontraktudløb, og førstnævnte er returneret til FC Midtjylland efter endt lejeaftale med FC Fredericia, som han ikke kommer tilbage til.

»Justin er mødt igen, og vi taler med ham om en forlængelse og håber, at han fortsat er her til foråret,« siger Stig Pedersen og kommenterer på angrebssituationen, hvor Justin Shaibu er udset en vigtig rolle til at udfylde et tomrum:

»I de tre sidste kampe i efteråret havde vi kun Dennis Høegh, der kunne spille pladsen i front, så det er vigtigt. Vi skal have noget mere at skyde med, og det kostede os i de sidste kampe, at vi ikke havde det. Nu har Justin været her et stykke tid, og forhåbentligt kommer han igang fra starten og får den grundform, som han ikke havde i efteråret,« forklarer Stig Pedersen.

Med afgangen af Henry Uzo ligger det i kortene, at der skal en ny spiller ind, men om det bliver en ny lejespiller fra FC Midtjylland eller om det bliver en, der spiller samme position, er usikkert.

»Vi kan ikke afvise, at der kommer en ny ind, men om det bliver præcis samme type ved vi ikke,« konstaterer Stig Pedersen.

Normalt plejer opstarten både i vinter- og sommerperioden at være præget af håbefulde prøvespillere, der er blevet anbefalet af agenter, men det bliver meget begrænset med nye ansigter på den front, hvis der overhovedet kommer nogen.

»Hvis vi kommer til det, så bliver det meget lidt. Dels skal spillerne coronatestes, og det vil skabe en længere proces, og dels er der ikke den trafik af spillere fra udlandet, som der plejer at være,« siger Stig Pedersen.

https://www.vinmedmere.dk/

I det meste af efterårssæsonen døjede Steven Enna med en skade, og det gør han fortsat. Til gengæld er der lys af spore for enden af tunellen for Anders Holvad.

»Holvad går det rigtig godt med, og han har løbet meget. Han fik en MR-scanning mandag, og den får vi svar på i løbet af ugen, og er alt som det skal være, så forventer vi at indlemme ham i træningen fra på mandag,« slutter Stig Pedersen.

FC Fredericia har i opstarten planlagt tre træningskampe. Den første finder sted d. 23. januar på udebane mod Middelfart, d. 30. januar gæster Skive KFUM Parken og så skal FC Fredericia en tur til Kolding d. 4. februar for at møde deres 1. divisionsmandskab inden sæsonstarten d. 12. februar på udebane mod Viborg.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer