FC Fredericia har et samarbejde med FC Midtjylland, som handler om, at FC Midtjylland udlejer spillere til FC Fredericia. De spillere som kommer fra FC Midtjylland til FC Fredericia kommer primært fra FC Midtjyllands akademi.

Af Oliver Vestergaard Lodahl, praktikant på Fredericia AVISEN

Grunden til at FC Midtjylland udlejer spillere til FC Fredericia er, at de spillere der kommer til FC Fredericia skal udvikle sig til en bedre fodboldspiller. FC Midtjylland kan leje spillere ud, fordi de er en noget større klub end FC Fredericia. 

I FC Fredericia kan spillerne få mere spilletid og mere erfaring sådan, at de kan komme tættere på FC Midtjyllands Superliga-hold, når de er færdige med at spille i FC Fredericia.

Der er kommet en dansker og to nigerianere ind på FC Fredericias hold fra FC Midtjylland i denne sæson, det er Nikolaj Kirk, Uzochukwu Henry Onuorah, også kaldet “Uzo” og Victor Ezekiel Dawa. 

FC Midtjylland startede samarbejdet med FC Fredericia sidste år, hvor den stærke canadiske forsvarsspiller Manjrekar James, manden med den gode sparketeknik Victor Torp, Michael Baidoo som nu er lejet ud til FK Jerv og Uzochukwu Henry Onuorah, som også spiller i FC Fredericia i denne sæson, blev lejet ud til FC Fredericia. Chuma Anene var også et smut forbi FC Fredericia, men han blev ikke den store succes, og derfor blev lejeaftalen med ham ophævet før sæsonen sluttede.

FC Midtjylland har fået fat i en del nigerianere i løbet af klubbens eksistens. Paul Onuachu, Rilwan Hassan, Frank Oneyka. De kan få alle de nigerianere, fordi de har en samarbejdsklub i Nigeria som hedder FC Ebedei, der også har et akademi, som FC Midtjylland har hjulpet med at få stablet på benene. Fodboldspillere fra hele Afrika kan komme til FC Ebedei, hvis de er gode nok. 

Hvis FC Midtjylland mener, der er potentiale i spillerne, kan de skrive en kontrakt med de udvalgte spillere fra FC Ebedei.  

FC Midtjylland har et akademi for unge fodboldspillere. Det hele starter med at de kommer til at spille i en af de mange samarbejdsklubber, som blandt andet er Fredericia Kfum, Fredericia forenede Fodboldklubber og Bredstrup Pjedsted Idrætsforening. Når man så har spillet i en af de samarbejdsklubber, så er der en scout, der ser en kamp, hvor der er en spiller han kigger på. Er man god nok, så siger scouten til FC Midtjylland, at spilleren er god nok til at komme på deres akademi. Er man god nok til at være professionel fodboldspiller, når man er omkring 18 år gammel, kan man komme på FC Midtjyllands førstehold. Hvis man ikke er god nok nok til FC Midtjylland på det tidspunkt kan man, blive lejet ud til en samarbejdsklub, som  FC Fredericia, som et eksempel. Nikolaj Kirk, der er udlejet til FC Fredericia pt., har tidligere været udlejet til en anden af FCM’s samarbejdsklubber, nemlig engelske Brentford.

Derfor er det et smart koncept, der er udviklet og det gavner både FC Midtjylland og i det her tilfælde FC Fredericia.

https://www.facebook.com/menyfredericia/