FC Fredericia tager i dag hul på NordicBet Ligaen, hvor modstanderen er Vendsyssel. Op til sæsonen har FC Fredericia fået en del nye spillere, men det betyder ikke, at spillestilen ændres fuldstændigt, fastslår cheftræner Jonas Dal.

I opstarten har FC Fredericia spillet tre testkampe, men i dag bliver det alvor mod Vendsyssel.

“Det bliver spændende. Det har været givende at spille træningskampene , da vi har fået nye spillere med. Men det er klart, at vi træner for kampene, når der er noget på spil, så vi glæder os helt vildt,” siger Jonas Dal til Fredericia AVISEN.

FC Fredericia har henover sommeren fået ny spillere til. Det drejer sig om Kristian Kirkegaard, Victor Ezekiel, Steven Enna, Mathias Nygaard og senest Henry “Uzo”, hvor sidstnævnte dog ikke har arbejdstilladelsen på plads endnu.

De nye spillere gør dog ikke, at der sker nogen drastiske ændringer for FC Fredericia spillemæssigt.

“Det bliver ikke nogen revolution, men vi håber, at vi i Steven får en ny dimission spillet med bolde i feltet noget tidligere. På den måde skal vi ikke have så meget boldmassage på den sidste del af banen, men spille mere direkte. Det udtryk vil jeg gerne se,” siger Jonas Dal.

En af de væsentligste afgange i FC Fredericia-truppen er Christian Sørensen, som har valgt at fortsætte karrieren i Viborg, og det giver en forandring i FC Fredericias spil.

“Christian gav en masse til holdet, og lavede tolv mål for os i sidste sæson. Der er stor forskel på ham, Agon Mucolli og Kristian Kirkegaard som spilletyper. Både Agon og Kirkegaard har gjort det godt i opstarten, så det bliver spændende at se dem, når vi starter for alvor. Vi skal også huske, at vi har fået Steven oppe foran, og derfor skal vi spille på en anden måde end med kanterne i forhold til da Christian var i klubben,” forklarer Jonas Dal.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Viceanfører Dennis Høegh er ude

I de seneste sæsoner har Dennis Høegh været en af de første spillere på FC Fredericias holdkort. Både på og udenfor banen har han spillet en stor rolle, men en skade gør, at Høegh er ude i den første del af sæsonen.

“Vi er kede af, at vi ikke har Høegh til rådighed. Han betyder meget for holdet, men heldigvis har vi ham stadig med udenfor banen. Vi har haft hele opstarten uden Høegh, og her har vi set, at Mathias Gertsen har gjort det rigtig fint på den position sofar,” siger Jonas Dal.

Netop Mathias Gertsen ligner en starter mod Vendsyssel, og Steven Enna bejler også til en startplads. Til gengæld er modstanderen fra Vendsyssel et lidt mere ubeskrevet blad, og derfor har FC Fredericia-lejren været ude og scoute dem.

“Vi har set dem i to testkampe mod Silkeborg og senest så vi dem mod Thisted. Det er et hold, som gerne vil spille langs jorden og gerne vil presse. Vi vil også gerne presse dem, men ikke for enhver pris. Vi skal tro, at de er et hold, som gerne vil tilbage i Superligaen og derfor vil forsøge at sætte sig på kampen, og derfor kan vi tillade os at være lidt mere afventende,” forklarer Jonas Dal

Dal spår midterplacering

Vejle, Viborg og netop Vendsyssel ligner på papiret holdene, der skiller sig ud i denne sæsons NordicBet Liga, og efter dem er der en række hold, som har samme niveau.

Jonas Dal er derfor lidt afventende i mælet, når spørgsmålet går på, hvad han forventer af sit mandskab i denne sæson.

“Det er svært at spå om, især når transfervinduet ikke er lukket. Traditionelt er det sådan, at et af oprykkerholdene klarer sig godt og en nedrykker klarer sig skidt, så må vi se om det bliver sådan i år,” siger han og fortsætter:

“Der har været gang i kulissen i Roskilde og Næstved, så vi må se, hvordan de håndterer den situation. Vi har selv en forhåbning om at være i den bedste halvdel, og så håber jeg, at vi i hver eneste kamp har muligheden for at tage sejren.”

FC Fredericia og Vendsyssel tørner sammen klokken 14:00 på Monjasa Park. Her er det på forhånd givet, at FC Fredericia ikke har Henry “Uzo”, Sonni Nattestad og Dennis Høegh til rådighed.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/