FC Fredericia indleder på lørdag forårssæsonen, og cheftræner Michael Hansen melder holdet klar efter, at der er spillet syv testkampe, hvor det kun blev til et nederlag i den første kamp mod OB.

FC Fredericia går ind til foråret med en lidt ændret trup i forhold til efteråret, men grundstammen er den samme. Væk er Mikkel Basse, Jonathan Kjær og Alexander Nybo, og ind i stedet er kommet Oscar Hedvall, og Marcus Hannesbo på lejeaftaler, og derudover har FC Fredericia indgået en aftale med Peter Makrillos for resten af sæsonen.

Dermed har FC Fredericia opfyldt den målsætning, som de gik til vinterpause med. Man ville som minimum være status quo mandskabsmæssigt, og samtidig er det på papiret lykkedes at forstærke truppen. Hedvall var for et par sæsoner siden fast mand, da Silkeborg rykkede op i Superligaen under netop Michael Hansen, og ved den lejlighed fik han vist sig frem i toppen af 1. division. Den eneste grund til, at han er aktuel for FC Fredericia er, at han pådrog sig en længerevarende skade tilbage i december 2020 mod netop FC Fredericia, og siden er Nicolai Larsen skiftet til Silkeborg og har sat sig på spilletiden. Derfor skal Hedvall ud at have kampminutter andet steds.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Hannesbo er en ung, talentfuld spiller, der bedømt ud fra træningskampene, kraftigt er inde i overvejelserne til en startplads, når det går løs mod Lyngby. Hannesbo er den eneste offensive venstrebenede spiller FC Fredericia råder over, og det giver Michael Hansen en anden mulighed. Hannesbo fik i efteråret flere indhop på AaB’s Superliga-mandskab, men i foråret er målet for ham, at han skal få kontinuerligt spilletid i 1. division, og som han har vist sig frem i opstarten, er der store chancer for det. Til premieren mod Lyngby kommer han formentlig til at konkurrere med Samson Iyede om en startplads.

Peter Makrillos kom til FC Fredericia i sidste uge, efter at han havde trænet med i nogle dage og spillet i en enkelt træningskamp mod Vejle. På den korte tid fik Makrillos overbevist FC Fredericia om, at han var værd at satse på. På et spinkelt grundlag ligner Makrillos, der primært gør sig på den centrale del af midtbanen, en spiller der er en forstærkning. Med sine 186 centimeter rager han godt op i landskabet, men det er specielt hans egenskaber med bolden, der er i øjnefaldende, og på den måde falder han godt ind på FC Fredericias hold.

I lørdags spillede FC Fredericia den sidste testkamp, hvor det blev til en sejr på 1-0 mod AC Horsens, og foruden sejren, var der flere positive momenter at tage med videre for Michael Hansen.

– Vi fik spillet på græs, og det var dejligt. Vi havde otte gode dage i Tyrkiet på græs, men banerne var anderledes plan og tørre end den næste måned herhjemme. Derfor var det godt at gå fra kunstgræs til en græskamp. Det bliver anderledes fodbold, og der er noget vi lige skal tage højde for, og der fik vi god erfaring. Jeg så hele vores trup, hvor alle fik værdifulde minutter. Alle fik lov at prøve græsset, og om en uge har vi fire vigtige grundspilskampe over den næste måned, sagde Hansen efter opgøret.

Til opgøret startede FC Fredericia uden eksempelvis Kristian Kirkegaard, der i efteråret var den helt store profil for FC Fredericia. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at han starter på bænken mod Lyngby.

– Det bliver ikke den samme opstilling som mod AC Horsens, men man skal lægge lidt i den. Spilletiden og relationerne er vigtige, og nogle trængte til flere minutter. Derfor var der lidt veksling med at gribe det an i forhold til det er sidste test. Vi er hvor vi skal være, og vi får svære kampe, men vi ligner en trup, der kender vores opgave, forklarer Michael Hansen.

Målsætningen for FC Fredericia har hele tiden været at komme med i oprykningsspillet, men på spørgsmålet om hvad succeskriteriet er for foråret, svarer Hansen:

– At vinde den næste kamp, og der skal vi spille i Lyngby, hvor vi vil vinde. Jeg ved hvad der spørges efter, men der bliver så mange op- og nedture, og selvom der kun bliver 14 kampe i foråret, så handler det om at være indenfor en afstand at få gode fights i oprykningsspillet. Fredericia skal have et forår, hvor kampene mod topholdene bliver tætte, og skal tippes til vores fordel. Det skal blive mere tæt end sidste forår, hvor vores rolle var anderledes. De fleste af os er her efter sommer også, og vi vil angribe foråret så godt som muligt, slutter Michael Hansen.

AVISENs bud på FC Fredericias startopstilling mod Lyngby: