FC Fredericia spillede søndag eftermiddag en udebanekamp imod Nykøbing FC, hvilket blev et underholdende og målrigt opgør. Fæstningsbyen kunne ikke følge op på sidste uges sejr, da det endte med remis med kampresultatet 4-4.

Begge mandskaber kom ud til opgøret med lyn og torden, og hjemmeholdet havde allerede kampens første afslutning efter 22 sekunder. Derefter svarede fredericianerne hurtigt tilbage, da Mathias Kristensen inde i modstanderens felt fik affyret et godt skud, som resulterede i et mål. Michael Hansens tropper skruede ikke ned for tempoet, og blot syv minutter senere fik de øget målkontoen. Den her gang var det forsvarsspilleren, Erik Nissen, som gjorde det til 2-0 efter et flot hovedstødsmål. Han var med fremme på en standardsituation, hvor bolden blev slået ind i feltet i flere omgange, hvor han ved et tredje indlæg stod helt umarkeret og headede den sikkert ind.

Hjemmeholdet begyndte også at byde sig til i opgøret, da de fik skubbet kæderne længere frem på banen. Det gav pote efter 15 minutter, hvor Nykøbings store angriber, Mathias Kristensen, bankede bolden ind bag Alexander Nybo på et giftigt og langt frisparksskud. 

Kampen var mere rodet i de efterfølgende minutter, hvor kampens intensitetsniveau faldt sammenlignet med startfasen af opgøret. Det blev til hjemmeholdets fordel, da de fik udlignet med hjælp af Fredericias Jeppe Gertsen, som blev noteret for selvmålet til trods for, at han var magtesløs i denne situation, da medspilleren, Christian Ege Nielsen, ville cleare bolden, men han endte i stedet  med at sparke bolden ind på holdkammeraten. Men målfesten stoppede ikke i 1. halvleg, da FC Fredericia tre minutter efter selvmålet gjorde det til 3-2. Den her gang var det Anders Holvad, der kom på måltavlen, efter at Nykøbing gav en returbold på et skudforsøg fra Kristian Kirkegaard. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FC Fredericia, som spillede i hvidt til dagens opgør, havde en mere direkte spillestil, end de plejer. Derudover stod mandskabet kompakt, når Nykøbing FC var i boldbesiddelse. Det gav forsvaret nogle udfordringer, da hjemmeholdet havde en offensiv tilgang, hvilket gav nogle huller på den anden halvdel. Dermed svingede kampen frem og tilbage, da begge hold deltog i målfesten, og samtidig var der i 1.halvleg adskillige skudforsøg. Slutfasen af 1.halvleg indeholdt dog færre offensive aktioner fra holdene, og i stedet var der for første gang i kampen et defensivt fokus. Begge mandskaber fik stabiliseret organisationen, og det gav kampen et roligere tempo sammenlignet med de første 30 minutter. Flertallet af scoringerne kom også efter individuelle fejl, som kostede fatalt. Således var holdene gode til at udnytte hinandens fejl, hvilket gav kampen et underholdende og offensivt udtryk. Nykøbing så bedst ud i slutminutterne af 1.halvleg, mens Michael Hansens tropper lignede et hold, der trængte til pause efter en hæsblæsende start.

Udeholdet kom ud til 2.halvleg med en masse energi og tempo i deres spil, og de havde et skudforsøg allerede et minut inde i halvlegen. Hjemmeholdet svarede tilbage i 50. minut, hvor FC Fredericia mistede deres føring. Endnu en gang kom Mathias Kristensen på måltavlen, og dermed stod der 3-3 efter endnu et hovedstødsmål i kampen. Udligningen skubbede fredericianerne længere frem på banen, som tydeligt gik efter alle tre point. Nykøbing FC havde i stedet tænkt sig at satse efter omstillinger og udeholdets fejl, hvilket de var gode til i kampens første time. 

Midtbanefolkene hos FC Fredericia havde svært ved at dominere kampen, da de mistede bolden en del. Der skulle ske noget nyt, og derfor valgte cheftræneren at skifte tre friske spillere ind. 

Samson Iyede, Mikkel Basse og Christian Tue Jensen kom ind og erstattede Andreas Lausen, Kristian Kirkegaard og Anders Holvad. De indskiftede spillere er boldbesiddende og offensive kræfter, og det indikerede, at de ikke ville stille sig tilfredse med uafgjort. 

Derudover havde Nykøbing svært ved at skabe noget offensivt, da udeholdet tvang dem til at spille baglæns. De lagde et højt og hårdt pres, og derfor havde hjemmeholdet udfordringer ved at sætte noget sammen. 

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Indskiftningerne gav kampen en ny karakter, og det tegnede sig ikke, at hjemmeholdet ville score igen i kampen. Dog fik de ud af det blå en kæmpe mulighed, hvor bolden røg ud af Alexander Nybos hænder efter et højt indlæg, og det udnyttede Nykøbing-holdet. Mathias Gehrt stod klar til at banke bolden i kassen, og dermed stod der 4-3 til hjemmeholdet med under tyve minutter igen. Fredericianerne havde derefter en del powerplay i Nykøbings felt, men det blev aldrig helt farligt. 

Hjemmeholdet sloges med alt, hvad de havde for at fastholde føringen, men det var ikke nok. Debutanten, Oliver Olsen, var lige blevet skiftet ind, da han lavede en fræk aflevering til Samson Iyede, og han sparkede den hårdt og fladt ind i målet. FC Fredericia udlignede til 4-4, og målfesten fortsatte i Nykøbing. Underholdningsværdien var rigtig høj i kampen, selvom at begge hold lavede en del defensiv fejl. Derfor var der lagt op til en spændende afslutning, hvor især udeholdet havde et tydeligt offensivt udtryk. Deres modstander satsede i stedet på kontra og dødbolde, hvor de havde  en kæmpe chance for at få føringen i 88. minut. Det var et hjørnespark, hvor fredericianerne glemte deres defensive pligter, og dermed stod en Nykøbing-spiller helt fri, men slutproduktet manglede.

Det har været kendetegnet for hjemmeholdet igennem hele opgøret, at de ikke var mest dominerende på bolden, men når de endelig fik kuglen, så var de effektive i deres spil. 

Slutfasen manglede rytme og et godt slutprodukt, og derfor måtte mandskaberne dele pointene.

Kampen endte derfor 4-4 efter en hæsblæsende omgang.

FC Fredericia får muligheden for at gafle alle tre point, når de skal i aktion på lørdag imod Jammerbugt FC klokken 14:00.