FC Fredericia havde flere chancer for at score mod HB Køge, men ind kom bolden ikke. I stedet endte det med et nederlag på 3-0 til det sjællandske mandskab, der gav fredericianerne det andet nederlag i træk i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia var fredag aften i kamp på udebane mod HB Køge, hvor fredericianerne skulle forsøge at komme tilbage på sejrstavlen efter at have tabt den seneste kamp i NordicBet Ligaen til HB Køge, der ikke har fået en prangende start på sæsonen og forud for opgøret indtog en niendeplads.

Til opgøret startede FC Fredericia uden anfører Christian Ege Nielsen og topscorer Samson Iyede, men i stedet var der til gengæld blevet plads til blandt andet Jeppe Brinch og Christian Tue i startopstillingen, men det var en anden spiller, der var ved at stjæle fokus fra start. 

https://www.facebook.com/ByraadSoerenLarsen

HB Køge lavede et uprovokeret boldtab efter to minutter, og det var FC Fredericia lige ved at udnytte. Mathias Kristensen, der var her, der og alle vegne i kampens indledning, spillede bolden ind i feltet, hvor Kristian Kirkegaard stormede frem. En HB Køge-spiller ramte bolden på vejen, og det forhindrede Kirkegaard i at få ordentlig træf på bolden.

Et par minutter efter var Patrick Egelund på spil. Den ellers vævre FC Fredericia-spiller vandt en hovedstødsduel i HB Køges felt, og headede bolden mod mål med hård kraft, men hjemmeholdets keeper, Oskar Snorre, fik pareret bolden ud til hjørnespark, og så begyndte HB Køge ellers at få spillet sig ind i opgøret.

Stillingen blev 1-0 til hjemmeholdet efter 19 minutter, da Emiliano Simonsen tog et indlæg til sig, tæmmede bolden med brystet, og kanonerede bolden ind bag Alexander Nybo, der var chanceløs. 

Mål ændrer fodboldkampe, og det måtte FC Fredericia sande efter at have været det bedste hold på banen i det første kvarter. HB Køge  havde udspillet, men på deres første mulighed i opgøret slog de til og bragte sig foran, og det ændrede kampen. HB Køge fik overtaget mod FC Fredericia, men de helt store chancer udeblev, og derfor var stillingen ved pausen 1-0 til HB Køge.

I pausen reagerede FC Fredericia ved at skifte holdets topscorer Samson Iyede på banen i stedet for Christian Tue,d er havde spillet en anonym første halvleg. Det ændrede dog ikke på kampbilledet. HB Køge spillede bolden klogt rundt, og FC Fredericia kunne ikke få kombineret sig igennem HB Køges defensiv.

I stedet slog HB Køge til igen. Pierre Larsen slog et indlæg ind i feltet, og inde foran mål var Joachim Rothmann fri og headede HB Køge foran 2-0 efter 57 minutter. Reaktionen kom prompte fra den fredericianske bænk, der foretog en tredobbelt udskiftning. Ud gik Jeppe Gertsen, Jeppe Brinch og Mathias Kristensen, der blev afløst af Christian Ege, Tobias Anker og Anders Holvad.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Straks efter indskifterne blev FC Fredericia farlige i en række sekvenser. Tobias Anker havde et nærgående hovedstød, og Erik Nissen ramte stolpen, men ind kom bolden ikke. Med 20 minutter tilbage af opgøret blev der kraftige appeller for et straffespark til FC Fredericia, da Ege blev hevet i halsregionen, men i stedet for straffe fik anføreren gult kort for brok.

FC Fredericia forsøgte ihærdigt at fremprovokere en reducering, men i stedet blev kampen punkteret, da Marius Elvius med fem minutter tilbage af opgøret scorede til slutresultatet 3-0. Med nederlaget er FC Fredericia fortsat på andenpladsen, hvor der nu er fire point op til FC Helsingør på førstepladsen.

Næste gang FC Fredericia løber på banen er den 1. oktober på hjemmebane mod Lyngby.