FC Fredericia fik en fodboldleksion af de helt store tidligt lørdag eftermiddag. Efter 22 minutter var fredericianerne bagud 3-0, men på trods af en reducering inden pausen, endte FC Fredericia med at tabe 5-1 til Hvidovre.

FC Fredericia skulle tidligt lørdag eftermiddag forsøge at holde trit i den absolutte top. De startende 11 var de samme som mod Nykøbing, men til gengæld var Jeppe Gertsen denne gang ikke med på bænken, og det var den eneste ændring i FC Fredericia-truppen, der troppede op i Hvidovre.

Hvidovre kom, imodsætning til Fredericia, til opgøret med et nederlag i bagagen. Per Frandsens mandskab tabte på udebane til Hobro, men det var ikke til at se, at selvtilliden skulle have lidt et knæk af det. Allerede efter tre minutter kom Hvidovre i front, da FC Fredericia begik frispark i Hvidovres højre side. Bolden blev slået ind i feltet, hvor Mohamed Al-Naser stod umarkeret og fik bolden i mål til 1-0.

Få minutter senere mistede Oliver Olsen i opspillet, da bolden blev opsnappet af Al-Naser, der satte kurs mod mål, og gik ind i duellen med FC Fredericia-keeper Alexander Nybo, der havde muligheden for at få fat i bolden, men den glippede og i stedet fik Tobias Thomsen fat i bolden og sparkede bolden i mål til 2-0.

FC Fredericia lod sig i første omgang ikke gå på af chokstarten. Efter ti minutter var Alexander Jensen tæt på at reducere, da Anders Holvad efter en dribletur spillede wingbacken, der trykkede, men Filip Djukic fik blokeret forsøget.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Generelt set pressede Hvidovres offensive spillere højt på FC Fredericias bagkæde, og det gav gang på gang fredericianerne problemer i opspillet. Det skete blandt andet efter 22 minutteer, da Jeppe Brinch lavede en opspilsfejl, som gav Hvidovre en omstilling, hvor Mohamed Al-Naser igen satte turboen til. Han tog rutinerede Kim Aabech med, og han snød Christian Ege, og efterfølgende sendte han bolden ind foran mål til Marcus Lindberg, der scorede til 3-0.

Som kampen skred frem kom FC Fredericia bedre med. Det skete samtidig i takt med, at Hvidovre havde det resultat de skulle bruge ,en det fik kastet et spilovertag af sig, og efter 41 minutter gav det pote. Anders Holvad tog sagen i egen hånd, og efter et par gode aktioner fandt han Patrick Egelund, der tog bolden til sig og bankede bolden i mål til 3-1, der også var stillingen ved pausen

I pausen reagerede FC Fredericia ved at foretage en dobbeltudskiftning. Ud gik Valance Nambishi, der havde haft svært ved at stå fast på banen, og ind i stedet kom Mikkel Basse. Også Andreas Lausen blev taget ud, og han blev afløst af Samson Iyede, og det betød, at Egelund gik ned på midtbanen for at gøre plads til Iyede på top.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Det var dog ikke det ventede, tunge pres FC Fredericia kom med. I stedet pressede Hvidovre på, og de havde flere tilløb til at komme yderligere foran. Blandt andet diskede Alexander Nybo op med en stor redning, men han kunne intet stille op efter 61 minutter, hvor Hvidovre blev tildelt et straffespark. Sparket tog rutinerede Kim Aabech sig af, og han fik bragt Hvidovre foran med 4-1.

Det lignede afgørelsen på opgøret, men ikke desto mindre skiftede FC Fredericia ud kort tid efter. Ud gik Nicolaj Ritter og Patrick Egelund, der blev afløst af Jonathan Kjær og Mathias Kristensen, hvor sidstnævnte gjorde comeback efter en længere skadespause.

Kampbilledet ændrede sig ikke det store. Hvidovre sad på spillet, og efter 71 minutter kom på de på måltavlen igen. Det skete efter et angre, hvor FC Fredericias defensiv blev skilt fuldstændigt ad. Bolden havnede hos en helt fri Kim Aabech, der sikkert lobbede bolden ind over Nybo, der stormede ud mod den rutinerede angriber.

Kristian Kirkegaard blev med et kvarters tid afløst af Erik Nissen, og dermed var det op til andre, end den lille midtbanespiller at tage initiativer offensivt. Sådan et kom efter 82 minutter, da Iyede udfordrede Hvidovres defensiv, og kom fri i feltet, men venstrebenssparket fik Djukic i Hvidovre-målet slået ud til hjørnespark.