Der var klasseforskel mellem FC Helsingør og FC Fredericia i topopgøret i NordicBet Ligaen. FC Fredericia kom foran efter få minutter, men efterfølgende satte Helsingør sig tungt på opgøret og vandt 4-1.

FC Fredericia gæstede mandag aften FC Helsingør i den sidste kamp inden landsholdspausen, og den skulle derfor have det sidste den kunne trække inden den tiltrængte pause. En eventuel vinder af opgøret ville tage førstepladsen i NordicBet Ligaen efter, at Hvidovre vandt mod Lyngby i lørdags, og der var derfor noget ekstra på spil i det nordsjællandske.

Det var også til at mærke på lokalbefolkningen, at det var et topopgør. Det summede af fodbold allerede en times tid før kampstart, hvor området omkring stadion var stuvende fyldt med biler, og i loungen var der fyldt til bristepunktet, og inde på selve stadionet var der pænt besøgt med 928 tilskuere, der kunne se FC Fredericia stille op med det samme hold, der besejrede Vendsyssel 4-0. Det betød, at Valance Nambishi og Christian Ege igen udgjorde den centrale midtbane, og foran sig i en fri rolle havde de Kristian Kirkegaard, der kom i fokus fra start.

Efter to minutter slog Kirkegaard en af de velkendte baglæsser saltomortaler som følge af, at han bragte FC Fredericia foran. Det skete efter, at Helsingør tabte bolden midt på banen, og fredericianerne slog kontra. Kirkegaard endte med at få frit løb mod Kevin Stuhr Ellegaards mål, og sikkert satte FC Fredericia-spilleren bolden i kassen i det lange hjørne.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Helsingør lod sig ikke ryste og viste, hvorfor de kun har tabt en i NordicBet Ligaen i kalenderåret 2021. Det skete tilbage den 7. maj, hvor Viborg sejrede 3-0, og med det i baghovedet lagde hjemmeholdet et tungt pres på FC Fredericia. Der kom ikke de store chancer ud af det i første omgang, og det, der opstod tog Alexander Nybo sig sikkert af.

Første gang Helsingør for alvor var farlige var efter 33 minutter, da Daniel Norouzi tog et raid frem og gled i feltet, men alligevel lykkedes det Helsingør-anføreren at spille bolden bagud til Callum McCowatt, der dog bankede bolden langt over mål, hvilket fik tilskuerne til at komme med et stort suk. De fik dog noget at juble over efter 40 minutter, da Mikkel Knudsen fik bolden i højre siden og smækkede bolden ind i feltet, og ved bagerste stolpe stod Sebastian Czajkowski umarkeret, og kunne heade bolden i mål til 1-1.

Annonce

Et par minutter senere kom Helsingør foran. Det skete efter, at FC Fredericia halvklarede en chance, hvor bolden havnede hos Frederik Juul Christensen på kanten af feltet, og med et skud langs jorden fik han bolden ind bag Nybo, der ikke så alt for heldig ud i situationen.

Stillingen ved pausen var derfor 2-1 til FC Helsingør efter en første halvleg, som de havde domineret fra start til slut, og derfor kunne man forvente, at FC Fredericia ville ud at ændre på det billede fra anden halvlegs skud, men det skete ikke. I stedet kom Helsingør foran 3-1 efter 50 minutter, da Tonni Adamsen fik bolden på kanten af feltet, og da bolden blev rettet af, strøg den ind bag Nybo, der intet kunne stille op.

FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, reagerede efterfølgende med en tredobbelt udskiftning. Ud gik Valance Nambishi og Christian Ege, og i front blev Samson Iyede, der havde været anonym, også skiftet ud. Ind i stedet kom Mikkel Basse, Christian Tue og Patrick Egelund, men det ændrede ikke på kampbilledet i første omgang, hvor det der stjal fokus var en hård tackling på Christian Tue, som kastede tre advarsler af sig. En for tacklingen blev givet til Philip Rejnhold, og Elijah Just fra Helsingør fik brokket sig til et gult kort, mens Anders Holvad fik gult kort i forbindelse med, at der opstod tumult omkring episoden, da FC Fredericia-spilleren kom op at køre over den hårde tackling.

https://www.facebook.com/lise.nielson

Bedst som det kunne være med til at sætte fut i FC Fredericia skete det modsatte. Indskiftede Frederik Bay tog et raid i venstre side, og fra kanten af feltet sparkede den venstrebenede spiller bolden i kassen til 4-1 med et velplaceret spark, der sendte Helsingør i ekstase. Det lignede dødsstødet til FC Fredericia, der havde svært ved at komme frem til chancer, og da en gylden mulighed bød sig direkte på frispark fra kanten af feltet, sendte Christian Tue sparket direkte ind i en Helsingør-spiller i muren.

Med 19 minutter tilbage af opgøret fik Tue til gengæld testet Kevin Stuhr Ellegaard efter et indlæg fra Holvad. Tue fik sparket på mål, men forsøget der var Fredericias første indenfor målrammen efter Kirkegaards scoring, blev nemt pillet af Ellegaard. I den anden ende kunne FC Fredericia prise sig lykkelige for NYbo, der diskede op med en redning, som reddede FC Fredericia fra at komme yderligere bagud.

Da der resterede ti minutter skiftede FC Fredericia ud for sidste gang. Andreas Lausen og Erik Nissen afløste Anders Holvad og Tobias Anker, men det ændrede ikke på kampens udfald, der blev en sejr på 4-1 til FC Helsingør. Resultatet betyder, at Helsingør nu er på førstepladsen, mens FC Fredericia er på fjerdepladsen med tre point op til rækkens førsteplads.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er den 21. november på hjemmebane mod Nykøbing FC.