Forside FC Fredericia FC Fredericia blev plaffet ned og distanceret i topstriden

FC Fredericia blev plaffet ned og distanceret i topstriden

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

FC Fredericia havde chancen for at få point med hjem fra JYSK Park, men den sidste skarphed manglede. Silkeborg endte med at vinde opgøret 2-1, og dermed blev fredericianerne distanceret i topstriden.

Forud for kampen lå Viborg og Silkeborg á point, men FC Fredericia, Næstved og Nykøbing åndede dem i nakken to point efter. Derfor var slaget, der fandt sted på JYSK Park, særdeles vigtigt.

I forhold til den seneste kamp mod FC Helsingør var FC Fredericia tvunget til en enkelt ændring i startopstillingen, da Andreas Oggesen er blevet skadet. Det gav en startplads til Michael Baidoo, men ellers var det samme spillere, som startede mod Helsingør, der startede inde i Silkeborg på kunstgræsset.

Michael Baidoo startede ud som lyn og torden. Han var her, der og alle vegne. Allerede i første angreb var lejesvenden ved at bringe FC Fredericia i front, men hans forsøg blev reddet og sendt ud til et hjørnespark, som dog ikke blev farligt.

Silkeborg ville også være med. En dårlig clearing af Jacob Buus gjorde, at hjemmeholdets Stephan Petersen fik fat i bolden og trykkede af, men Alexander Nybo var på sin plads og reddede.

Tolv minutter inde i opgøret fik Nicolaj Ritter bolden i mål, men det blev annulleret, da der forinden var begået frispark. I stedet var det Ronnie Schwartz, der går under navnet plaffeministeren, som med sin 13. sæsonscoring bragte Silkeborg foran 1-0. Alexander Nybo blokerede et indlæg, men Stephan Petersen fik fat i bolden, og spillede Schwartz fri og angriberen svigtede ikke.

Med et minut tilbage af første halvleg fik FC Fredericia chancen for at udligne. Dennis Høegh fik tilkæmpet sig bolden, og vendte rundt på en tallerken og skød med venstrebenet. Hans forsøg røg over mål, og derfor var pausestillingen 1-0.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FC Fredericia kom ud til anden halvleg med et aggressivt pres. Efter en times spil udmøntede det sig i et pres, hvor Christian Sørensen blev skubbet omkuld i feltet, men fløjten forblev tavs trods appeller fra FC Fredericia.

Et par minutter senere blev der debut til Agon Mucolli. Straks markerede offensivspilleren sig med et skarpt indlæg, men lige før Anders Holvad kunne komme på bolden, kom en Silkeborg-spiller imellem.

Med syv minutter igen kom udligningen. Christian Sørensen tog et af sine velkendte ryk ind i banen fra positionen på højrekanten. Sørensen trykkede af med venstre og da bolden blev rettet af undervejs røg bolden i mål.

Knap havde FC Fredericia nået at fejre målet før hjemmeholdets Magnus Mattsson gjorde det til 2-1, men FC Fredericia fortsatte med at presse på. Anders Holvad havde et drøn af et langt skud, der ramte trekantssammenføjningen, og i slutminutterne var der flere farlige episoder i Silkeborgs felt, men der kom ikke flere mål.

Dermed tabte FC Fredericia kampen 2-1. Det betyder, at fredericianerne nu er på tre point efter Næstved på tredjepladsen og har fem pint op til Silkeborg og Viborg.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL