FC Fredericia spillede en skidt første halvleg mod Esbjerg, men i anden halvleg blev niveauet højnet. På trods af det endte FC Fredericia med at tabe 3-1, og dermed bliver de overhalet af Esbjerg i tabellen.

FC Fredericia skulle lørdag eftermiddag forsøge at holde fat i andenpladsen efter en uge, hvor der ikke har været dobbeltkamp på menuen. Det har bekommet FC Fredericia vel efter en hård periode med midtugekampe, men den periode er slut nu resten af efterårssæsonen. Derfor har FC Fredericia kunne træne igennem og forberede sig bedst muligt på at være uden sæsonens bedste FC Fredericia-spiller, Raphael Onyedika, der afsonede den første af to karantænedage. Til gengæld havde FC Fredericia igen Elias Olafsson og Agon Mucolli til rådighed, og det betød, at blandt andet blev til en bænkplads til Alexander Nybo og Christian Tue.

Michael Hansen havde valgt følgende 11 spillere fra start:

Elias Olafsson
Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Nicolaj Ritter
Christian Ege Nielsen – Andreas Oggesen
Kristian Kirkegaard – Mathias Gertsen – Agon Mucolli
Justin Shaibu

Esbjerg lå forud for opgøret på fjerdepladsen, men med en sejr kunne de ambitiøse Superliga-nedrykkere overhale FC Fredericia på andenpladsen. Det har dog ikke være en dans på roser for Esbjerg siden nedrykningen. De har snublet i flere kampe, hvor det ikke var forvente, og senest skete det mod bundholdet Hvidovre, der vandt 2-0. 

På Esbjerg-holdet finder man flere markante profiler. Blandt andet Joni Kauko, Rudolph Austin, Kevin Conoy og ikke mindst den hjemvendte Jakob Ankersen, der efter afstikkere til blandt andet Göteborg og AGF vente tilbage til fødebyen på en fri transfer efter, at han ikke blev forlænget med AGF.

Blue Water Arena var præget af regn og vind. Det gjorde, at bolden især for FC Fredericia var svær at håndtere. Det polerede pasningsspil, som kendetegner holdet, fungerede ikke og i stedet kom der boldtab, som ellers ikke normalt ville forekomme. Til gengæld lurede Esbjerg flere gange på langskud, og en af gangene var efter 20 minutter, hvor Nicklas Strunck trykkede af fra kanten af feltet, men skuddet sneg sig forbi det fjerneste hjørne af målet. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

En halv time inde i opgøret var Elias Olafsson tæt på at give en gave væk. FC Fredericia-keeperen ville lave en kort pasning, men præcisionen manglede, da Esbjerg brød afleveringen og satte kurs mod mål. Bolden havnede på kanten med et FC Fredericia-hold i ubalance, men til fredericianernes held blev der dømt offside i situatinen og gæsterne slap derfor med skrækken.

Efter et massivt spilovertag i det meste af kampen kom målet efter 37 minutter. Efter et hjørnespark steg en Esbjerg-spiller til vejrs, men Olafsson diskede op med en refleksredning. Returbolden havnede hos  Simon Bækgård, der fra det lille felt bragede bolden i kassen uden chance for Olafsson.

Opturen for Esbjerg fortsatte. Tre minutter før pausen havde hjemmeholdet igen et hjørnespark, og det lignede, at FC Fredericia havde fået afværget situationen, men det havde de ikke. Joni Kauko dukkede op i feltet og bragte hjemmeholdet foran 2-0. Der var derfor ikke nogen tvivl om, at FC Fredericia-træner Michael Hansen skulle ruske op i spillerne ved pausen.

Der var ventet en reaktion fra FC Fredericia fra anden halvlegs start efter den ringeste halvleg i sæsonen. Der skete også noget. Justin Shaibu og Mathias Gertsen, der begge havde været anonyme, men hverken dårligere eller bedre end resten, blev ofret. Ind i stedet kom Christian Tue og Alexander Jensen, og det sendte Kirkegaard op i angrebet for at gøre plads til Christian Tue centralt.

Fra anden halvlegs start var der opløftende takter at spore. Blandt andet forsøgte Agon Mucolli og Kristian Kirkegaard sig med initiativer, og efter 54 minutter burde reduceringen været kommet. Mikkel Knudsen tog et løb frem i banen og blev spillet fri i dybden. Han kom alene igennem od Esbjerg-keeper Mads Kikkenborgs mål, men den store chance misbrugte Knudsen, der forsøgte sig med et lob, men forsøget fik Kikkenborg slået ud til hjørnespark.

Mere skarped var der over Christian Tue få minutter senere. Efter et hjørnespark dukkede den offensive spiller op i feltet og fik bolden i mål til 2-1. Straks tog FC Fredericia fat i bolden og løb op på midten med den. Fredericianerne lugtede blod og fortsatte med at presse på efterfølgende.

https://www.vinmedmere.dk/

Bedst som det lugtede af et fredericiansk stormløb resten af kampen slog Esbjerg til efter 67 minutter, og igen var det efter et hjørnespark. Elias Olafsson reddede et hovedstød, men først på returen og helt fri i det lille felt var Joni Kauko, der sikkert scorede sit andet mål og bragte Esbjerg foran 3-1. Det mindede mest af alt som en dukkert i Vesterhavet på en kold og regnfuld oktoberdag.

FC Fredericia knækkede ikke sammen som saltstænger. Holdet fortsatte ufortrødent og pressede på for at skal spænding i kampen. Med ti minutter igen skiftede FC Fredericia igen dobbelt ud. Ud gik Tobias Anker og Christian Ege, og de blev erstattet af Mathias Johannsen og Henry Uzo, hvor især sidstnævnte skulle ind at sætte kolorit på offensiven med aggressive løb.

Det lykkedes ikke FC Fredericia at komme frem til åbentlyse chancer, men der blev action i overtiden. Den indskiftede Esbjerg-spiller, Lasha Parunashvili, fik sit andet gule kort og dermed måtte han se resten af kampen fra tribunen, men det ændrede ikke på, at Esbjerg i sikker stil vandt med 3-1.

Med nederlaget er FC Fredericia nu på tredjepladsen, og kan blive overhalet af Silkeborg, der har spillet en kamp færre. Næste gang fredericianerne skal i kamp er på fredag, hvor modstanderen er topholdet Viborg på Monjasa Park.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer