FC Fredericia tabte hjemme på Monjasa Park med 2-0 til Lyngby efter en kamp, hvor FC Fredericia blev straffet af NordicBet Ligaens topscorer, Frederik Gytkjær, der i en ikke særlighed begivenhedsrig kamp, fik lavet to kasser.

FC Fredericia skulle fredag aften forsøge at komme tilbage på sporet efter at to nederlag i træk, men der ventede ikke nogen nem opgave på et regnfuldt Monjasa Park, hvor rækkens nummer to, Lyngby, var på besøg.

Til opgøret var FC Fredericia uden Jeppe Gertsen, der i de foregående ti turneringskampe er startet inde, men han var ikke med i truppen, og i stedet var der blevet plads til Christian Ege i startopstillingen i forhold til det seneste opgør mod HB Køge. To øvrige spillere, der var bænket i forhold til HB Køge-kampen, var Patrick Egelund og Christian Tue, og de blev afløst i front af Anders Holvad og Samson Iyede.

Det var dog ikke en ensbetydende med, at der ventede et offensivt festfyrværkeri. Tværtimod blev første halvleg en meget låst affære, hvor ingen af holdene kom frem til det store. Enkelte gange bød FC Fredericia sig til, men det sidste manglede.

De to hold var skiftende til at være i teten med bolden, men det lykkedes ikke nogle af de to hold at komme frem til noget. Det første skud inden for målrammen kom efter 39 minutter, da Lyngby blev tildelt et frispark på kanten af FC Fredericias felt, da Jeppe Brinch nedlagde en af gæsterne. Frisparket tog Frederik Gytkjær sig af, og med sit ottende mål i sæsonen bragede han Lyngby i front direkte på frispark. 

http://christianjoergensen.dk/

Efterfølgende var der kraftige protester fra FC Fredericia, der appellerede for frispark i forbindelse med frisparket. To Lyngby-spillere havde startet deres løb for sparket, og ifølge FC Fredericia-spillernes udsagn var de løbet i offsideposition, da Gytkjær sparkede på mål, men protesterne nyttede intet. 

I stedet var FC Fredericia lige ved at udnytte en opspilsfejl med få minutter tilbage af første halvleg. FC Fredericia fik fat i bolden på kanten af Lyngbys felt, og Kristian Kirkegaard fik sparket bolden ind bag Frederik Ibsen, men der blev dømt offside i situationen, og da der ikke skete mere i første halvleg, gik gæsterne til pause i front.

I anden halvleg gentog billedet sig fra første halvleg. Der skete ikke det store til at starte med, og først efter en soloaktion fra Samson Iyede efter 55 minutter kom der gang i begivenhederne igen. Iyede tog et af sine klassiske løb med bolden, hvor han satte modstanderens forsvar af, og kom alene igennem mod Ibsens mål, men FC Fredericia-angriberen var kommet ud i en spidsvinkel og brændte forsøget.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Midtvejs i anden halvleg reagerede FC Fredericia fra bænken. Fredericianernes cheftræner, Michael Hansen, pillede Anders Holvad og Nicolaj Ritter ud, og ind kom Patrick Egelund og Oliver Olsen, der skulle forsøge at ændre kampens udfald til Fredericias fordel. Det var dog ikke det, der stjal fokus i første omgang, da Magnus Westergaard blev tacklet hårdt af Valance Nambishi. Westergaard endte med at forlade banen på en båre, da han var kommet til skade med benet.

FC Fredericia foretog med et kvarter tilbage af kampen endnu en dobbelt udskiftning. Ud gik Erik Nissen og Mathias Kristensen, og ind i stedet kom Tobias Anker og Christian Tue, der gik direkte ind på banen og afløste de to spillere, som blev taget ud.

Hjemmeholdet havde bolden mest, men med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid slog Lyngby til. De kongeblå gæster bragte sig foran 2-0, da Frederik Gytkjær fik bolden i feltet, og igen udplacerede Alexander Nybo, der igen intet kunne stille op. I forlængelsen af scoringen skiftede FC Fredericia ud for sidste gang. Ind kom Mikkel Basse, og ud gik Nambishi, men det ændrede ikke på kampens udfald, der blev en Lyngby-sejr på 2-0.

Der venter nu en landsholdspause for FC Fredericia, som skal i aktion igen den 15. oktober på udebane mod Fremad Amager.