Butikkerne i Vendersgade er gået sammen om at skabe ekstra liv, og har sat en masse farverige vimpler op. Vi har talt med butiksejer Henriette Sejersen om det nye tiltag.

I forbindelse med Budget 2021 blussede debatten op om gågademiljøet i Fredericia, da et af temaerne var at lave Gothersgade til én lang gågade. Men hvad så med Vendersgade? Det spørgsmål stillede flere borgere i debatten, og mange forslag blev vendt. Nu har butikkerne selv taget et intiativ, der skal skabe ekstra liv i gaden.

»Vi har lagt en plan for hvad vi vil, og vi vil gerne bevare gågaden her. Derfor prøver vi nu at skabe liv med flagene,« siger Henriette Sejersen, der driver tøjbutikken Din Tøjmand Sejersen.

Henriette Sejersen udenfor hendes butik. (Foto: AVISEN)

Henriette er selv blevet et symbol med Vendersgade-butikkerne qua de mange år i butikken. Der er sket meget med handlen i Fredericia gennem tiden, og i de seneste år har tendensen været, at folk har omtalt Vendersgade negativt.

»Det er altid negativt nu, men det er altså ikke så tomt som folk gør det til,« siger Henriette.

Efter Covid-19 blussede op i Fredericia kunne flere butikker godt mærke det, men Henriette har et nyligt ekempel på hendes pointe med, at det ikke er så tomt i gaden, hvor hun driver butik.

»I lørdags var vi faktisk nervøse for, hvor mange der ville komme, men det viste sig, at der var en del mennesker i gaden. Alle holdt afstand og tog de nødvendige forholdsregler, men det var en dejlig oplevelse, at der var mennesker i gadebilledet. Det viser, at der ikke er så dødt som man gør det til,« siger Henriette.

Bordtennisbordene fra #sommerifredericia er stadig oppe i gaden. (Foto: AVISEN)

#Sommerifredericia skabte liv på samme måde, som Vendersgade-butikkerne nu håber på med de nye farverige flag, og det er tiltag, som Henriette påskønner.

»Det var super med alle de møbler og aktiviteter, der blev skabt. Det skal der bare være noget mere af, og jeg ved også det er planen, at der skal ske noget mere af den slags,« forklarer hun.

Fredag skulle der være afholdt Open by night, men det blev aflyst pga. Covid-19 situationen. Din Tøjmand Sejersen har valgt at køre de tilbud, som man havde planlagt i den forbindelse, men ellers vil de ikke gøre noget specielt ud af, hvad der ellers skulle have været en dag med liv i Fredericia.

»Man skal jo lidt passe på så der ikke kommer alt for mange mennesker pga. omstændighederne. Det skal derfor spredes mere ud end, at det er centreret omkring en enkelt dag,« slutter Henriette Sejersen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer