Farverige afrikanske smykker kommer snart til Taulov. Det sker når Kazuri Scandinavia flytter ind på Tingvejen 21b, der senest har huset Vin&Vin.

Der har ikke været liv i lokalet på Tingvejen 21b i længere tid, men det sker, når Kazuri Scandinavia gør deres indtog i lokalet overfor Elbohallen.

Hidtil er de afrikanske smykker blevet distribueret fra en adresse i Hårlev, men pr. 1. januar har Heidi Bornø købt virksomheden af Gro Strømnæss.

Og netop det, at det blev Heidi som køber er ikke tilfældigt.

“Vi har udstillet på de samme messer i mange år, og på et tidspunkt spurgte jeg hende, om hun kunne tænke sig at overtage Kazuri. Jeg er jo ikke så ung, som jeg har været. Efter at have været med mig i Kenya for at se stedet, hvor smykkerne bliver produceret, var hun ikke afskrækket og sagde derefter ja til handelen. Ellers havde jeg to andre mulige købere i tankerne,” siger Gro Strømnæss til Sjællandske Nyheder.

Heidi Bornø, der bor i Taulov, har købt et firma, der sælger smykker af høj kvalitet og med god samvittighed. Kazuri-brandet er en fairtrade virksomhed, der dagligt beskæftiger ca. 300 kvinder i Kenya. For Kazuri Scandinavia har værdierne i virksomheden altid haft den højeste prioritet.

Nogle af de knapper, som Kazuri sælger. (Foto: Kazuri Scandinavia)

Hvert år er Kazuri Scandinavia på værkstedet i Nairobi for at designe den kommende kollektion, hvor der arbejdes ud fra dagens mode og tidens trend. Kazuri’s mange muligheder med design og glasurer giver de mest fantastiske udtryk og resultater for et smykke.

Kazuri Scandinavia er et engrosfirma og eneforhandler af Kazuri smykker og knapper i Norden, Baltikum og Japan. Kazuri Scandinavias forhandlere er kunst, galleri- og museumsbutikker, guldsmede og en del tøj-, brugskunst og interiørbutikker. Forhandlerne har geografisk en vis afstand, for at værne om Kazuris værksted i Kenya bør markedet ikke overstrømmes.

Alle smykkerne fra Kazuri er unikke, og malet i hånden. (Foto: Kazuri Scandinavia)

Vigtigt det er lokalt

Med overtagelsen af Kazuri flytter Heidi Bornø virksomheden til Taulov, og for hende er det essentielt.

“Jeg synes, at der er vigtigt det er lokalt, når jeg bor her, og så er det jo et fedt showroom vi får her,” siger Heidi og kommer ind på, om hun tror det får nogen betydning med flytningen:

“Som udgangspunkt tror jeg det ikke, da det jo er et engrosfirma, men nu bliver jyderne tilgodeset i forhold til showroomet. Det er nok den eneste forskel, der bliver,” forklarer hun.

Arbejdet med at gøre Tingvejen 21b er i fuld gang, men det bliver ikke sådan, at det er en forretning, som man bare kommer ind og besøger.

“Man er velkommen til at kigge ind, hvis man vil, men det er ikke sådan, at der er faste åbningstider. Vil man være sikre på, at der er nogen, så skal man ringe og lave en aftale,” siger Heidi.

Heidi Bornø overtager formelt set Kazuri Scandinavia pr. 1. januar 2020, og det bliver markeret med en reception d. 4. januar for familie, venner af huset og forretningsforbindelser.

Læs mere om Kazuri Scandinavia på deres hjemmeside.

http://www.enggaard.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer