Det er mandag morgen. Go’morgen Danmark kører i baggrunden på fjernsynet, mens de danske familier sidder og spiser morgenmad, inden ugens aktiviteter for alvor starter. Denne morgen er der et indslag fra swingerklubben “Swingergaarden”, hvor der bl.a. bliver filmet nogle dildoer og en knytnæve stor buttplug, der står til låns bag baren i klubben.

Denne reportage provokerer en far til en 11-årig datter så groft, at han skriver et indslag i Berlinske, med spørgsmålet om, hvad TV-2 dog tænker på? – hvordan forklarer man sin snart teenager, hvad en buttplug er?

Hmm, det har jeg et bud på: hvad med at sige sandheden? Og den sandhed kan have mange versioner alt efter barnets alder. Det er ikke så meget anderledes, end når børn gerne vil vide, hvor babyer kommer fra. Der svarer vi også med forskellige versioner af sandheden alt efter om barnet er 4 eller 8 år. 

Nu vil jeg så gerne stille et spørgsmål. Hvornår blev vi forældre så sex-forskrækkede, at vi nu føler behovet for at skærme vores børn for alt vedrørende dette område? Mange forældre får svedige håndflader eller røde kinder, når de små størrelser spørger, hvorfor deres tissemand stritter. Fra barnets optik er dette spørgsmål at sidestille med det samme, som at spørge om, hvorfor månen ikke er lavet af ost. Det er ren observation fra deres side, efterfulgt af undren. 

Alt omkring seksualitet kan forklares til børn, hvis vi forstår barnets alder og grænse! Der findes så mange fine indgangsvinkler til disse snakke med vores børn, hvis vi er på udkig efter dem – og dette tv-indslag kunne være et af dem. Men omvendt, så opfanger vores børn også på et splitsekund, hvis vi forældre føler os ubehageligt til mode i disse situationer, og tro mig, så stiller de ingen spørgsmål. 

Vidste du godt, at rigtig mange børn hvert år er forbi børneafdelingerne på vores sygehuse, fordi der “forsvinder” genstande op i numsen på dem, som så skal ud på anden måde? En hyppig set genstand kunne være et labellolåg fra læbepomader. Og det er ikke fordi børn er perverse!!!!!! Tværtimod. Det er fordi børn udforsker deres krop og er nysgerrige på dem selv, inden vi har fået fyldt dem med skam og forkerthed, men hvis vi voksne så ikke er der til at “guide” dem i denne nysgerrighed, så gør de det på egen måde – muligvis med konsekvenser til følge.

Lad os antage, at den 11-årige datter, som jeg indledningsvis beskrev, fulgte med i indslaget på tv (selvfølgelig med skjult intresse, fordi hun fornemmer faderens tiltagende akavethed) og hun hører ordet “buttplug”, som hun ved er uartigt – igen fordi far får svedperler på panden når det nævnes – så spørger hun ikke ham om, hvad det er, grundet hans tydelige reaktion. Hun finder derimod en anden kanal, hvor hun kan få stillet sin interesse. Et bud på dette kunne være internettet. Og kære far, så er det ude af dine hænder, hvilken information hun finder frem til og hvorhenne i dit barn, denne information lander. 

Et barn ved, hvad nydelse er, allerede fra det ligger inde i sin mors mave. Det er en integreret del i at være menneske. Det er ikke først noget der opstår, når vores børn bliver voksne. Derfor skal børn og unge ikke skærmes fra emner omkring seksualitet, de skal oplyses og undervises og anerkendes, og jo mere at vi er afslappede og naturlige om disse emner, jo mere bliver vores børn det også. 

Det er i min optik en gave at give den yngre generation, hvis vi formår at fjerne skam fra seksualitet, sex og lyst. Og der har vi måske for alvor sagens kerne: Nydelse er en naturlig integreret del af at være menneske, og det er skam ikke! Vi fødes ikke med at skamme os, men det skal vores forældre nok få os lært. 

Hvis du ønsker at læse mere om min praksis som parterapeut og sexolog, kan du med fordel bessøge min hjemmeside www.dittewinkel.dk og du er også velkommen til at følge min instagramprofil https://www.instagram.com/dittewinkel/

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Steff Magnussen
Brian Steff Magnussen
2 måneder siden

Hvor er det fantastisk at vi har den frihed i Danmark at børn kan blive klar til hård SM. allerede før de får bryster så de kan betragte sig selv som en vare der kan sælges.