Tirsdag den 29. marts kvalificerede Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé sig til Ultra Skolefodboldpokalfinalen, da de vandt med 5-0 mod Muldbjergskolen fra Hjørring. Se i artiklen både jublen efter kampen, et af målene og en masse billeder.

Der var sol og glade dage i Madsby Enge, der dannede rammerne om semifinalen mellem de to skoler. Elever fra Ullerup Bæk Skolens forskellige distrikter kom til, og flere tidligere lærere til eleverne på holdet var på plads bag hegnet, der omkredser kunstgræsbanen i Fredericia fF.

Omkring 350 elever stod rundt om banen, og blandt dem var også elever fra Muldbjergskolen, og det gav en god kulisse til opgøret, der skulle afgøre, hvem af de to hold, der torsdag den 28. april skal spille finale på Odense Stadion.

Det var tydeligt, at der var noget på spil. De to hold havde fået et spillersæt med skolens navn på ryggen og numre, og i de tidligere runder har skolen selv skulle sørge for spillertøj. For Ullerup Bæk Skolens vedkommende har det betydet, at de har lånt tøj af de lokale klubber i Fredericia, men den havde fået et nøk op.

Det var dog ikke til at se, at der kunne være nerver på spil. Bortset fra, da Muldbjergskolen gav bolden op, og tilspillede sig en stor chance, fik gæsterne fra Hjørring ikke et ben til jorden. Allerede efter tre minutter brød jublen løs i Ullerup Bæk-lejren, da Frida scorede på en kontrachance, og efter ti minutter blev føringen fordoblet. Det skete efter en lang bold fra forsvaret i dybden til Julie, der sikkert sparkede bolden ind bag Muldbjergskolens keeper til 2-0, men mere ville have mere. Ullerup Bæk Skolen pressede på, og det var tydeligt at mærke på træneren Claus Pedersen og holdleder David Gulløv.

Målet til 3-0.

Og mere fik de. Efter et hjørne med tre minutter tilbage af første halvleg scorede Tilde til pausestillingen 3-0, og planen i pausen var klar. Ullerup Bæk Skolen skulle fortsætte med at presse på, og det gjorde de. De overlod intet til tilfældighederne, og der var derfor ingen tvivl om udfaldet af opgøret. Ida scorede efter 41 minutter til 4-0, og syv minutter senere var hun igen på spil, da hun scorede til kampens resultat, 5-0.

Efter en times fodbold på Fredericia fF’s kunstgræsbane kunne jublen bryde løs, og Ullerup Bæk Skolen er som det første fredericianske skolefodboldhold nogensinde klar til finalen, der spilles på Odense Stadion. Hvem modstanderen bliver afgøres, når Københavns Skole & Idrætsakademi spiller mod Kroggårdskolen den 6. april.

Ida er til dagligt håndboldspiller, men hun spillede en hovedrolle i semifinalen. (Foto: AVISEN)

Da jublen havde lagt sig, og de to hold fik velfortjente snacks fra DBU, talte vi med den dobbelte målscorer Ida, der glædede sig over den store opbakning til holdet.

– Det er fedt, især fordi vi ikke havde regnet med at komme så lang og når hele skolen kommer betyder det noget for alle og ikke kun os på holdet, siger Ida.

Ida selv spiller håndbold til dagligt, og at hun skulle score to mål i sådan en kamp lå derfor ikke til højrebenet.

– Det havde jeg ikke regnet med. De spillede mig godt op må jeg sige, siger hun med et smil og fortsætter:

– Jeg har spillet fodbold før og kan godt lide, det da det er en fed sport og der er et godt sammenhold.

Med sejren skal Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé spille finalen på Odense Stadion, og det er en oplevelse, som taler for sig selv.

– Det glæder jeg mig meget til, og det tror jeg også resten af holdet gør, siger Ida og kommer ind på, om det vil være en skuffelse eller ej, hvis holdet ikke vinder det hele:

– Man spiller for at vinde, men det at være nået så langt er superfedt.

Men inden finalen skal oplevelsen i semifinalen fordøjes, og der har Ullerup Bæk Skolens fodboldpiger en særlig tradition.

– Vi plejer at tage på McDonald’s,  når vi har vundet, slutter hun med et smil.