Det blev et brag af en premiere på musicalen Askepop fredag. For fuld hus i Kirstinebjerghallen gav 60 udvalgte unge musicaltalenter fra folkeskolerne i Fredericia alt hvad de havde i sig til premieren.

Man glemte helt, at det var unge mennesker fra folkeskolernes 7.-9. klasser, der var på scenen. Det hele virkede så professionelt, at det kan være svært at forstå, at talenteleverne på bare 4 måneder har kunnet opsætte en musical af dette format. Michael Tøffner, som er projektleder på musicalen udtalte bl.a.: Jeg var bange for, om vi havde sat barren for højt. Vi valgte på alle områder ikke at gå på kompromis. Jeg må indrømme, at da showet gik i gang, der fik jeg en klump i halsen af stolthed over, at det lykkedes at lave så professionelt et stykke arbejde med så mange talentfuld elever.

Der var heller ikke et øje tørt hos de mange inviterede gæster, forældre og pårørende til de medvirkende. Der var stolthed at spore hele vejen rundt, og de mange medvirkende blev også nærmest bombarderet med blomster ved afslutningen.

Der var også god grund til at være stolte over de unge menneskers præstationer. Det var faktisk sådan, at da forestillingen gik i gang, så var det kun de unge, der var aktive på og bag scenen. De kørte hele musicalen selv, hvilket i sig selv er en kæmpe præstation.

Forestillingen vises yderlige 6 gange mandag – tirsdag – onsdag for alle elever fra overbygningsafdelinger kl. 11.00 – 13.00. De samme dage fra kl. 17.30 er der åbne forestillinger. Billetter kan købes ved henvendelse til Kirstinebjergskolen, afdeling Havepladsvej

Fakta:
Young Starts Fredericia er et projekt for folkeskolens ældste elever, der skal udvikle talenter inden for særligt musicals og dermed bidrage til fødekæden, således at Fredericia fastholder og udvikler sin position som Danmarks førende musicalby. Projektleder har været lærer Michael Tøffner og hertil har følgende været vigtige personer for at få det hele til at køre: Sanne Æbeløe Vestergaard (instruktør), Christina Alessi (sang- og danseinstruktør), Mikkel Aebeloe (instruktørvikar/lysdesign), Anita Holm (koreografi og danseinstruktør), Michael Vestbo (musikinstruktion), Ralf Rendings (lyd- og lysinstruktion).