Fem dage med klassisk musik i absolut verdensklasse i Christiansfeld blev i går afsluttet på fejende flot vis, da de to harpespillere, Cathrin Finch fra Wales og Seckou Keita fra Senegal, måtte give tre ekstranumre, før de til stående applaus fra et begejstret publikum fik lov at forlade scenen i Brødremenighedens Kirkesal.

I alle de fem dage festivalen har varet, er publikum blevet forkælet med et imponerende og alsidigt program. Som ved åbningskoncerten i onsdags, hvor Sønderjyllands Symfoniorkester og kæmpetalenterne Vilde Frang på violin og Lawrence Power på bratsch sendte publikum i ekstatisk trance. Eller ved torsdagens forrygende blæsekoncert, hvor verdensstjernerne fra German Brass næsten fik taget til at løfte sig i Kirkesalen.

Og ved søndagens sidste koncert skete der noget magisk, når Cahtrin Finchs stramme, europæiske disciplin på skift blev komplementeret og udfordret af Seckou Keitas improviserende stil.

Det er første gang, at der afholdes en klassisk festival i Christiansfeld, men arrangørerne tøver ikke med at kalde det for en succes. Det er især på grund af de tilbagemeldinger, de har modtaget fra publikum.

”Flere har henvendt sig personligt til mig og takket for nogle uventet store oplevelser. Jeg tror, at mange af gæsterne har været overrasket over det høje niveau.” siger kurator for Christiansfeld Festival, Frans Brouwer.

Arrangørerne er allerede nu gået i gang med at undersøge muligheden for at gentage succesen og stable endnu en festival på benene i Christiansfeld. Det vil i så fald blive i 2017.

Gik man glip af lørdagens to enestående koncerter med henholdsvis Det Lettiske Radiokor og Florian Boesch, kan man høre dem på fredag og lørdag den 25. og 26. juni på Danmarks Radios P2.