Efter en tid med begrænset adgang til håndboldhallerne er det fantastisk for HK Ultras, herunder formanden Anders Holm, som synes, at det er fantastisk at være tilbage på tribunen.

Han mærkede et tomrum, da der hverken var hjemmetilskuere eller udebaneture for fangruppen, da hele landet var lukket ned, og derefter blev sporten åbnet op igen med mange forbehold:

– Det var en mærkelig tid, og det var helt surrealistisk kun at se håndbold på TV. Det var nærmest ikke rigtig håndbold, fordi man havde ikke fornemmelsen af en ordentlig kamp, da man kunne høre, alt hvad spillerne sagde og gjorde under opgøret, siger formanden.

Det fik håndboldfans til at tænke i nye og alternativer måder, hvor man mødtes på kryds og tværs, idet man så kampen sammen på TV. Det blev en ny form for hygge, dog havde oplevelsen ikke samme effekt som at være fysisk til stede.

– Man manglede det store fællesskab, hvilket er den fornemmelse, man får, når man er sammen med de andre i hallen, uddyber han.

Der var derfor store smil og glæde at spore hos hjemmetilskuerne i en fuldkommen elektrisk thansen ARENA, hvor FHK spillede 1/8-finale i Santander Cup mod ærkerivalerne fra KIF Kolding. Som altid til disse opgør er der masser af nerve og intensitet, men man kunne mærke allerede fra opvarmningens start, at kulissen ville give det hele et nøk op.

Det var til trods for, at Anders Holm og HK Ultras var bange for, om de kunne give den gas igen, da der stadig var restriktioner i august-måned, hvilket var på det tidspunkt, kampen blev afviklet. Dog var det en stor forløsning, at de kunne vende tilbage:

– Der var kæmpe eufori, og følelsen af, at det næsten ikke kunne blive større, da vi igen kunne støtte holdet i hallen. Det blev også til en sejr mod KIF, så det var helt perfekt.

Det er ikke kun i pokalen, at Fredericia-klubben har haft kæmpe medvind, da formkurven i ligaen er opadgående. FHK har nemlig vundet tre ud af fire kampe, hvilket giver dem seks point efter dueller mod stærke modstandere, såsom Bjerringbro-Silkeborg og TTH.

Den fremragende start glæder Anders Holm:

– Det har været tæt på perfekt. Aktuelt ligger vi på en femteplads, og ambitionen er top-otte, så det vil være fedt, hvis vi kunne holde os deroppe. Det er også gode modstandere, som vi har tage point fra. Det spiller en rolle, hvorvidt man starter med at spille kampe mod toppen eller bunden af rækken. Det er virkelig gode takter, udtaler han.

Ligeledes ser han FHK’s chancer som gode, når de skal i aktion i pokalen den 5. oktober mod Mors-Thy. Han vil være skuffet, hvis FHK ikke går videre fra kvartfinalerne i Santander Cup. På den anden side vil han heller ikke undervurdere Mors-Thy, da det er et hold, som FHK stadig ikke har slået, siden de er vendt tilbage i ligaen.

Der er også kommet gang i den på trænerbænken, da det er en håndboldhjerne uden lige, der næste sommer tiltræder i FHK i form af Gudmundur Gudmundsson, som særligt er kendt for sin minutiøs forberedelse. Anders Holm ser det som en stor signalværdi, at FHK henter et navn af den kaliber:

– Han har vundet OL-guld, og han er kendt for at føre nogle klubber fra at være middelmådige mandskaber til at komme i Europa og blande sig i toppen af håndbold. Det er lige præcis, som man vil her, understreger han.

I aften spiller FHK på hjemmebane mod Ribe-Esbjerg klokken 20:00.