Fredericia Håndboldklub vandt søndag 27-25 i topbraget mod TM Tønder. HK Ultras’ formand, Per Fuglsang, fortæller, at han aldrig har oplevet noget vildere og sender samtidig en stor tak til Tønder for afviklingen af kampen.

Der var fredericiansk invasion. Op mod 500 med FHK-sympati havde taget turen til Tønder, hvor de blå dominerede på banen, og de røde uden for.

I kampen var FHK klædt i den blå udebanetrøje, og på lægterne var der hundredvis af FHK-fans i klubbens røde farver. Der blev skabt en ramme om opgøret, der mest af alt ikke lignede en kamp om førstepladsen i 1. division, men en kamp om Danmarksmesterskabet.

Allerede en time før kampstart begyndte folk at indfinde sig i den intime hal, hvor FHK-fansene var placeret på førstesalen på en Balkon-lignende tribune. I midten af den sad pressen og på den anden side af pressen, var Tønders mest inkarnerede fans placeret. Og det blev til et lydinferno uden lige fra da folk havde indfundet sig, og til de sidste FHK-fans omkring klokken 17:30 forlod hallen, efter de havde tiljublet FHK-spillerne.

En sand konfettiregn ramte FHK-spillerne, da de løb på banen. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Det var den vildeste oplevelse. Jeg vidste godt, at folk var tændte og opsatte på opgøret, men at det skulle blive så vildt et inferno af larm og sang fra vores side – det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig,” siger HK Ultras’ formand, Per Fuglsang, til Fredericia AVISEN og sender en tak til Tønders kontrollørkorps:

“I andre haller har vi oplevet overgearede kontrollører, men Tønders forholdt sig helt i ro. De guidede os ind i hallen til vores anviste pladser, og da alle var på plads, holdt de sig i baggrunden uden at blande sig. Jeg har stor respekt for håndteringen fra Tønders side, især med det antal, vi kom.”

Efter kampen var der stor jubel. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Med sejren er FHK nu på førstepladsen, og er samtidig bedre indbyrdes i Tønder, hvilket gør, at fredericianerne er højest rangeret i tilfælde af pointlighed. Det får dog ikke fanformanden til at være sikker på oprykning til ligaen endnu.

“Det var et vigtigt skridt, og især en meget vigtig sejr for os som fanklub. Vi havde sukket efter den, efter vi tabte den første kamp til Tønder og følte os snydt for minimum et point. Sæsonen igennem har Tønders fans forsøgt at spille smarte over for os, og smide favoritværdigheden over på os. Op til kampen dernede begyndte de at kalde sig selv favoritter til kampen, og mente, at hvis begge hold spillede op til deres bedste, ville Tønder vinde. Når det er sagt er der stadig svære kampe tilbage for os, alle kampe er vigtige. Vi har en svær kamp igen på fredag mod Skive,” lyder det fra Per Fuglsang.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen