Der bliver sunget, danset, jongleret, gøglet og leget på Snoghøj Højskole i disse dage, hvor børn i alderen 0-13 år tilbringer kvalitetstid sammen med deres forældre og bedsteforældre. De skaber sammen årets Cirkus Snoghøj under kyndig vejledning af professionelle cirkusartister fra Cirkus Krone og personalet fra højskolen.

Familierne var mandag på inspirationstur til Cirkus Krone for at se de professionelle folde sig ud. Ud over cirkus er der også tid til andre oplevelser. Familierne hygger, bader, spiller bold, laver bål med sno(ghøj)brød, drager på skattejagt og tager en tur i skoven.

”Ideen med Cirkus Snoghøj er, at voksne og børn er sammen om gode oplevelser, når de arbejder på tværs af generationer for at skabe en sjov oplevelse omkring cirkusforestillingen. Om aftenen er der mulighed for foredrag for forældre, børneaktiviteter, hygge, sang med mere” uddyber Anne Louise Larsen fra Alabu Bolig.

En af de deltagende familier på fire består af mor-Pamela, far-William samt børnene Carl David på to år og Elsa på fire år, som er fra Burundi i det centrale Afrika. Det er første gang, at de stifter bekendtskab med en højskole, og det er for den sags skyld også deres premiere som cirkusartister. Det er en oplevelse, de allerede ved, at de aldrig vil glemme, og de kommer til at tale om det mange gange fremover.

”Det er en fantastisk mulighed for os til at være sammen som familie og lære danske familier at kende i boligselskabet på tværs af generationer og kultur. Det er rigtig godt for børnene at lege så meget sammen med danske børn, og vi lærer alle fire en masse både sprogligt og kulturelt”, fortæller Pamela og William Mugisha.

Boligselskaberne bag initiativet arbejder for at tilbyde familierne succesoplevelser og fælleskaber, som de tager med sig hjem og kan have gavn af efter sommerferien. Her samler de igen de syv familier og andre interesserede i boligområdet for at se filmen, som bliver optaget i hele ugen op til forestillingen og sammen finde på nye og sammenbringende aktiviteter.

Det er de to aalborgensiske boligselskaberne Alabu Bolig og Lejerbo, der står bag initiativet i samarbejde med Aalborg Kommune for at tilbyde familier, som ikke selv har råd til ferie, at tage sammen på familiehøjskole, da opholdet på højskolen er finansieret af Arbejdsmarkedets Feriefond. Her lærer både børn og voksne hinanden rigtig godt at kende, og det skaber netværk med andre i det boligområde, hvor de kommer fra i Aalborg Øst.

Plakaten til Cirkus Snoghøj har børnene selv lavet og hængt op for at invitere til gratis forestilling, der blev vist fredag eftermiddag.