Mange der kender mig på overfladen, vil mene jeg er lidt af en helsefreak, andre som så kender mig rigtig godt, ved at det absolut ikke passer. Jeg elsker at spise, og har derfor fundet ud af, at der skal noget motion på programmet, ellers sidder tøjet alt for stramt. Og ja jeg har været der.

Da jeg flyttede hjemmefra i en lille lejlighed, var der kun monteret et doktorspejl, et af de spejle, som man kan åbne og forsyne sig med diverse ting, købt på apoteket. Da jeg kun kan prale af en højde på 167 centimeter, og personen som havde monteret spejlet, nok ikke lige havde forestillet sig, at der kom så små damer i rummet, resulterede det i, at jeg kun kunne se mig fra halsen og op. Jeg bilder mig selv ind, at det var en af grundene til, at jeg overbevidste mig om, at tøjmærkerne var begyndt at ændre på størrelserne. Yes, den sætning hørte jeg mig selv sige! Det var den gang med krumme agurker, så mente faktisk EU skulle gå ind i at standardisere størrelserne i hele Europa. Efter et par på væk fra min moders gryder, havnede jeg med 18 kg ekstra Mette!

Dumme spejle fra H&M

Forandringen kom i H&M. De har sådan nogle dumme spejle. De er både skrå bagfra og fra siden. De skjuler intet! Nåede at tænke ”hende” damen har da taget for småt tøj med ind i prøverummet”. Og damen var mig! Måtte lægge ALT tilbage, for at gå ned på biblioteket og låne en bog om fedt, kulhydrater og proteiner. Anede virkelig intet om at sammensætte et ordentligt måltid mad!

Klummeskribenten Mette Bjeld efter gennemførslen af Lillebælt Halvmarathon

Efter 1,5 år med det jeg kalder balancekost, var jeg af med de ekstra kilo og havde samtidig fået nogle sunde motionsvaner. Jeg var nemlig startet ud med 60 minutters gåtur inden job, da jeg havde en drøm om at kunne løbe engang!

Jeg havde egentlig altid dyrket motion, men det var vist mere for at gøre mine forældre glade, end det var for mig selv – for det skete ofte med en pose Haribo i jakkelommen (ikke at I skal efterligne) og flere toiletbesøg under 1,5 times rytmisk sportsgymnastik. Jeg prøvede også rugby, badminton, fodbold og håndbold, men jeg er vist fra naturens side ikke udstyret med det, der kaldes et boldøje.

Send spørgsmål

Min pointe er, at når du SELV indser, at der skal gøres noget ved det, så sker der noget. Og det er alt lige fra vægttab, motion, rengøring eller køb af en ”under hovedpude gave” til kæresten. Mere om det sidste en anden dag.

For at komme til sagens kerne. Så vil jeg motivere og give fif til kost, motion og motivation her på Fredericia Avisen. Jeg glæder mig super meget til at sprede min energi og skriv endelig til mig, hvis der er et emne, du gerne vil have jeg skal tage op, eller spørgsmål til de emner jeg vælger.

Motivationshop Mette Bjeld