Der var summen i Fredericia fra morgenstunden, da byens restauranter, cafeer og butikker gjorde klar til årets største krydstogtskib Celebrity Eclipse. Dannebrog blev hejst og da klokken slog 13.00 blev de 2850 gæster og 1270 besætningsmedlemmer budt velkommen i Kanalbyen.

Mange gæstede Kanalbyen denne tirsdag i august.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Køen foran byens madsteder voksede hurtigt, men det gjorde ikke noget, for vejret var fantastisk denne augustdag, men vejret fortog dog en kæmpe U-vending senere på dagen.

Noget der ikke ændrer sig, er at mange fredericianerne søger ind til de gigantiske skibe gang på gang. De tager billeder, vinker til gæsterne og viser stolt deres by frem. Fredericia Avisen fangede en af de borgere, som tog billeder, Klaus Bernhardt:

”Besøgene af krydstogtsskibene i Fredericia er absolut positivt for Fredericia. Det er samtidig dejligt at mærke en international stemning i centrum med masser af forskellige nationaliteter på besøg. Man kan som indfødt fredericianer kun være stolt”, fortæller Klaus og fortsætter:

”Jeg mødte blandt andet et engelsk midaldrende par fra Newcastle med deres 18-årige søn, der hjemmefra allerede havde besluttet sig for at udforske Fredericia “på egen hånd”. De havde faktisk læst om vores by på forhånd. Det er da imponerende og fantastisk”.

Da klokken nærmede sig 17.30 var der gang i kajen igen. Barnevogne, forældre hånd i hånd, masser af mænd med hovederne dybt begravet i kølerhjelmene på de skinnende veteranbiler, der var til stede. Samtidig bredte der sig en duft af lækker mad, da madvognene serverede nordisk inspireret tapas, gourmet hotdogs, en anden vogn stod klar med autentiske tacos, og som om det ikke var nok, kunne de besøgende på kajen denne aften også kaste sig over filippinsk streetfood. Til denne nydelse var den fredericianske vinproducent, Modavi, til stede for at slukke tørsten.

Mange søgte ly for de store tordenbyer.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Så kom regnen

Regn- og tordenvejr satte dog sine begrænsninger på arrangementerne, og vi måtte sammen med de mange mennesker i Kanalbyen søge tilflugt i Havnegrillen, under halvtagene og nogle nåede frem til deres biler. Da Fredericia Avisen nåede Gothersgade stod flere krydstogtsgæster som statuer langs husmurene i byen, en enkelt gruppe havde fundet plads under de store parasoller i gaden.

Om Celebrity Eclipse

Klasse, stil og luksus fra ende til anden. Det er hvad et krydstogt med Celebrity Eclipse indebærer. Rederiet er en del af Royal Carribean familien, og tiltrækker rigtig mange gæster der sætter pris på en atmosfære af sofistikeret ro og elegance. Skibet er bygget og indrettet med stor sans for design og æstetik. Uanset om du ser skibet udefra eller er ombord på skibet, er du ikke i tvivl om at der kælet og kræset for mange detaljer.

Der er masser af aktiviteter og underholdning ombord.Som tommelfingerregel kan man sige at Celebrity Eclipse er for par i alle aldre. Unge par før de får børn, og ældre par hvor børnene er flyttet hjemmefra. Ofte ser man også flere generationer rejse sammen.
Rederiet anbefales til alle som ønsker sig en luksuriøs ferie med mulighed for aktiviteter, god mad og uovertruffen god stemning ombord.

Stemningen ombord på Celebrity Cruises skibe er afslappet, rolig og uformel. Der er mange muligheder ombord for fordybelse i fred og ro, men tag ikke fejl; der er altid gang i den på pooldækket om dagen og i barerne, natklubberne og diskoteket om aftenen.

Teatershows, cabaret, musicals og et væld af natklubber og diskoteker er med til at skabe rammen om nogle fantastiske aftener og nætter ombord.

På pooldækket er der altid masser af liv og god stemning. Nyd en tur i poolen eller de varme jacuzzier.