Forside FC Fredericia Fæstningen er under opbygning

Fæstningen er under opbygning

DEL
Foto: Michael Nielsen - Mphoto

FC Fredericias hjemmebanestatistik var forfærdelig i efteråret. I foråret er fæstningen ved at blive bygget op, og med en fanklub, der er ved at ekspandere i medlemmer og en stemning, som overgår flere Superliga-klubber, kan der være noget stort i vente på Monjasa Park.

17 gange har “Forevigt” braget ud af højtalerne på Monjasa Park i NordicBet Liga-sæsonen, som nu er spillet til ende, og det er tid til at gøre status over oplevelsen på Monjasa Park i den nu forgange sæson.

Efteråret var gråt og koldt på mange måder. FC Fredericia lignede ikke et hold, der følte sig trygge i egne rammer. Effektiviteten udeblev i flere opgør, hvor spillet var til mere end pointtavlen viste i sidste ende.

I forårssæsonen har der stået minimum 50-100 mand i FC Fredericias fanafsnit. Foto: Michael Nielsen – Mphoto

Den sidste kamp i efteråret var mod Næstved, og det blev en slags turnaround. Næstved blev besejret med 3-0, og det blev startskuddet på et stærkt forår på hjemmebanen, hvor fundamentet til fortet var under opbygning.

I vinterpausen blev fanklubben Red Pride stiftet, og de fik en sejr at varme sig på allerede i deres første kamp som fanklub på Monjasa Park. I alt er det blevet til fem sejre i syv hjemmekampe, hvilket er acceptabelt, især efterårssæsonen på hjemmebane taget i betragtning.

FC Fredericia har leveret flotte comebacks, og har haft en tro på tingene. Der har troligt stået minimum 50-100 fans og bakket højlydt op. Kulminationen kom til Silkeborg-kampen, hvor der var omkring 200 i fanafsnittet. Desværre blev FC Fredericia dukket få minutter før tid, men det ændrer ikke på, at den kamp var et af mine personlige højdepunkter.

Også på udebane har opbakningen været stor til FC Fredericia. Foto: Patrick Møller

Det at der nu er en fanklub, som leverer sådan en opbakning betyder meget på så mange parametre. Det giver FC Fredericias spillere bedre forudsætninger for at præstere, det giver klubben et bedre produkt at sælge, det giver en merværdi til tilskuerne, det giver mig som journalist et bedre produkt at skrive om og en bedre oplevelse på stadion. Ja, jeg kunne blive ved.

Fæstningen er under opbygning og fortsætter udviklingen til næste sæson er det lige så sikkert for FC Fredericia at færdes på Monjasa Park, som det var at være inden for voldanlægget i 1849.

http://www.sct-knud.dk/
DEL