Det seneste årti er antallet af store familier i Danmark faldet med hele 33 pct. Ifølge Estate skyldes udviklingen, at vi stifter familie i en senere alder end tidligere.

Antallet af store danske familier bestående af et forældrepar med fem eller flere børn har været kraftigt nedadgående de seneste ti år.

I 2011 var der i alt 3.175 familier i denne størrelse, mens tallet i 2021 nu er nede på 2.131 familier. Udviklingen svarer til et fald på 33 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Stifter familie senere
Hos Estate ser man udviklingen som en direkte effekt af, at danske par i dag kommer senere i gang med at stifte familie end tidligere generationer. Og det kan især skyldes en ændret prioritering hos mange unge.

-Et stigende fokus på uddannelse og karriere hos den yngre generation de senere år kan medvirke til, at flere par venter med at bringe børn til verden, indtil de er godt på plads på arbejdsmarkedet. Og når stiftelsen af familie kommer senere i gang, vil det naturligt medføre, at vi over tid ser færre store familier, forklarer Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Danske kvinder får i gennemsnit deres første barn, når de er 29,6 år, mens gennemsnitsalderen for mænds vedkommende er 31,5 år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Storbyer i top
København, Aarhus og Odense er de tre kommuner i landet, der topper statistikkerne over velvoksne familier. Det er ifølge Estate ganske naturligt.

-Behovet for at bo i en storby er ofte ekstra stort for de velvoksne familier, idet familier med børn i mange forskellige aldre har brug for nem adgang til forskellige uddannelsessteder – og de findes ofte i storbyerne, siger Alexander Falck Winther.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer