Langt færre rejsende i juletrafikken, fordelt på flere dage op til en juleaften på en torsdag, har givet god plads i togene over Storebælt fra den 18. til og med den 24. december i forhold til samme periode sidste år.

Således har der været 61 pct. færre rejsende over Storebælt i år i forhold til julen 2019, hvor over 150.000 valgte at tage toget mellem Fyn og Sjælland. Det var rekord mange, hvor det i år er rekord få, der har valgt at tage samme tur.

”Mange har handlet efter myndighedernes anbefalinger og har fejret julen hjemme i år. Men for de kunder, der tog toget frem til jul, kom mere end ni ud af 10 frem til tiden i juletrafikken,” siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov og tilføjer, at DSB har fortsat fokus på at skabe tryghed for kunder og personalet togene.

Derfor har DSB stadigvæk et loft for pladser udbudt i alle InterCity- og InterCityLyntog. I praksis bliver der maksimalt udstedt pladsbilletter til 70 pct. af sæderne i togene frem til og med den 3. januar 2021. Der er forsat krav om at bære mundbind eller visir på rejsen, ligesom der er øget fokus på ekstra rengøring i togene og på stationerne rundt om i landet.

”Det er på mange måder en anderledes jul i år. Det har også vist sig ved, at vi på to uger i december har refunderet omkring 50.000 billetter til rejsende, der besluttede sig for at blive hjemme. Så højt et antal er ikke set før,” siger Tony Bispeskov.

En ting er dog, som det plejer, nemlig at der for alvor bliver taget hul på at rejse hjem fra julehyggen den 26. december. I år foretrækker de fleste i lighed med tidligere at rejse hjem 2. juledag, men som der også er tradition for forventes hjemrejsetrafikken mellem jul og nytår at forløbe roligt.

Husk at bestille eller afbestille pladsbillet til rejsen fx i DSB’s App.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer