I disse dage, hvor alle tilbud er lukket ned, kan det være svært at være ung i Fredericia. Det kan også være svært at forstå, hvorfor man skal undgå af forsamles i større fora. Fredericia AVISEN har talt med Leder Søren Pedersen fra Ungdomsskolen i Fredericia.

I morges sendte Ungdomsskolen og Den Matrikelløse Klub en orientering til elever og forældre. Der stod blandt andet:

“De næste par uger er skoler og fritidstilbud lukket for at minimere risikoen for at blive smittet med Coronavirus. Dette kan give anledning til, at vores unge mennesker færdes mere ude, arrangerer fester, mødes i større grupperinger m.m Børn og unge vil gerne være sammen, og det er helt naturligt, men som situationen er i Danmark lige nu, hvor fællesskaberne har andre vilkår, giver det også elever og forældre nye opgaver, fokusområder og måske også udfordringer.

Derfor opfordrer man til:

  • Generelt at overholde de anbefalinger, som er givet fra Sundhedsstyrelsen
  • Undgå at holde private fester
  • Undgå at der holdes større sammenkomster

SSP, Den Matrikelløse Klub, Ungemiljøerne og Ungdomsskolen i Fredericia Kommune vil være ekstraordinært meget på gaden de næste par uger, hvor ungdomsuddannelser, skoler og institutioner er lukkede.

“Vi er meget optaget af, at når vi lukker alt ned så har vi også et ansvar, når vi ikke har et tilbud. Det gør vi ved at sende alle vores medarbejdere ud i det åbne rum, så de er synlige, så alle unge får en fornemmelse af, at de voksne er tilgængelige. Det handler om skabe opmærksomhed i almindelighed, men i særdeleshed tryghed for de unge,” fortæller Leder Søren Pedersen fra Ungdomsskolen/Fritid til Fredericia AVISEN.

“Vores medarbejdere vil være synlige i det offentlige rum. Hvis vi møder de unge i større grupperinger, vil vi om nødvendigt kontakte jer eller politiet! Dette for at vi sammen kan tale med jeres unge mennesker om, hvorfor det er vigtigt at overholde Sundhedsstyrelses anbefalinger. Det er en alvorlig situation, og vi skal alle gøre hvad vi kan for at undgå smitte,” slutter Leder af Den Matrilløse Klub Hrolf Langaard Petersen og Søren Pedersen fra Ungdomsskolen/Fritid.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer