Corona-pandemien har sat sine spor på dansk tophåndbold. Klubber, der ellers har en sund økonomi, bløder og det kommer formentlig til at sætte sine spor, når der skal forhandles nye kontrakter.

Forleden dag kunne man læse i JydskeVestkysten, at Ribe-Esbjerg eftersigende halverer deres budget til næste sæson. I de seneste sæsoner har sydvestjyderne ellers kørt på et højt blus, der har gjort, at de kunne trække store profiler til klubben som den tidligere Flensburg-keeper Søren Rasmussen samt spillere som Runar Karason, Jonas Larholm og Miha Zvizej. En stor håndfuld af disse spillere havde formentlig ikke valgt Ribe-Esbjerg, hvis det ikke var for den klækkelige hyre, som de uomtvisteligt vil komme til at få. Hvordan vil de reagere, når Ribe-Esbjerg går fra et budget på 12 mio kr. årligt til at have seks mio. kr på årsbasis?

Ikke et ondt ord om de pågældende spillere, da de bare har valgt at spille et sted, hvor de kan få en god løn. Som sportsudøver skal man skumme toppen af kransekagen, mens man kan. Det logiske ville være, at Ribe-Esbjerg skiller sig af med de pågældende spillere, der næppe vil gå markant ned i løn så det kunne give mening at holde på dem.

Ribe-Esbjerg er imidlertid ikke den eneste klub, der bløder. Også på Sydfyn kan GOG mærke pandemien, der hersker. GOG deltager i Champions League, og går ifølge Fyens Stiftstidende glip af væsentlig entréindtægter, og de manglende tilskuere gør, at klubben heller ikke kan sælge ekstra partnerskaber i den forbindelse. Det koster GOG penge, som de ville have fået under normale omstændigheder.

Det bliver en forandret håndboldverden, som kan komme til at minde om årene lige efter finanskrisen. Dengang var der betydelig lønnedgang i flere klubber, og situationen bliver derfor en anden fremadrettet, hvor det bliver klubbernes marked frem for spillernes, når der skal forhandles. Spillerne kan ikke sætte samme økonomiske krav som tidligere, da de ellers kan risikere ikke at kunne finde en arbejdsgiver.

En anden ting, der kan ændre sig er selve præsentationen af spillere. I de seneste år har mange klubber i herreligaen været tidligt ude på markedet og forstærke sig frem mod den kommende sæson, men det må forventes, at situationen er lidt mere afventende i år, da klubberne bedre kan tillade sig at vente på spillerne end tidligere år, hvor man har skullet være progressiv på markedet.

Uanset hvad, så kan fårene for alvor blive skilt fra bukken i dansk håndbold. Hvor mange klubber knækker nakken på det her? Det er ikke til at svare på, men der er ingen tvivl om, at der vil blive skilt nogen får fra bukkene.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer